Gezond eten bij je buren bestellen doe je zo
Zo’n lekkere en gezonde maaltijd afhalen óf laten brengen door een buur is helemaal niet ingewikkeld. Wanneer je je aanmeldt bij Stichting Thuisgekookt gaan we meteen aan de slag om iemand te vinden die bij je in de buurt woont en je met liefde één of twee keer per week van gezond avond eten wilt voorzien. Zo’n buurtgenoot noemen we een thuiskok en die kookt vrijwillig, voor de kostprijs van de ingrediënten, een gezonde maaltijd voor je. Daardoor kost gezond avondeten maar tussen de €3 en €6 euro. Bij het maken van die gezonde maaltijden wordt rekening gehouden met jouw eet- en dieetwensen en je kunt de maaltijden halen of laten brengen. Een maaltijdservice op maat dus! Bovendien maakt die buurtgenoot graag tijd voor een praatje, zodat je naast gezond eten ook leuk contact opbouwt. Zo gezellig en makkelijk kan gezonde voeding zijn!
Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks
Rosemarie (85) is blij met de hulp van een thuiskok
Eén van de mensen die Stichting Thuisgekookt de laatste jaren heeft mogen helpen is Rosemarie. Rosemarie vindt een gezonde maaltijd heel belangrijk, maar heeft vanwege haar leeftijd niet meer de energie om elke dag te koken. Eerst haalde ze de maaltijden zelf af, maar toen haar gezondheid haar parten begon te spelen regelde Stichting Thuisgekookt maar liefst drie thuiskoks voor haar die met liefde een lekkere en gezonde maaltijd kwamen brengen. Wat die thuiskoks voor haar koken maakt Rosemarie niet zo veel uit.
De voordelen van een thuiskok
- Vers en gezond
Maaltijden aan huis, bereid met verse ingrediënten.
- Een maaltijd op maat
De thuiskok houdt rekening met jouw smaak- en (dieet)wensen.
- Persoonlijk bezorgd
Je kunt de maaltijd zelf ophalen of de buur komt het eten brengen.
- Goedkoop
Je betaalt enkel voor de kostprijs van de ingrediënten.
Meer dan een maaltijdservice
Stichting Thuisgekookt zorgt er altijd voor dat er veel tijd en aandacht wordt besteed aan het maken van goede matches. Want als we buren vinden die goed met elkaar klikken, kan de match soms wel jaren voortduren. Bovendien zien we dat het contact zich niet altijd enkel tot het delen van een gezonde maaltijd beperkt. Regelmatig zien we buren die ook buiten het helpen bij gezond avondeten bereid zijn een ander bij te staan als het even niet gaat. Een boodschapje, een keer de hond uitlaten of gezellig samen eten: het contact breidt zich vaak op natuurlijke wijze uit. Zo werken we toe naar een maatschappij waarin buren elkaar helpen!
Stichting Thuisgekookt helpt al ruim tien jaar buren aan gezonde maaltijden
Inmiddels zet Stichting Thuisgekookt zich al ruim tien jaar in voor verbonden buurten. Ruim 24.000 thuiskoks melden zich aan om een buur te voorzien van een gezonde maaltijd én gezellig sociaal contact. Daarmee zorgen we er met onze maaltijdbezorging samen voor dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen, dat het zorgnetwerk ontlast wordt en dat mantelzorgers weer wat ademruimte krijgen. Bovendien helpt een lekkere en gezonde maaltijd van een buur eenzaamheid tegen te gaan. Zo maken we de wereld voor mensen in een kwetsbare situatie groter, gezelliger én gezonder!