Vacatures bij Stichting Thuisgekookt

Vacature: Matchmaker Stichting Thuisgekookt (24-32 uur per week)

Help jij graag anderen en wil je via je werk je steentje bijdragen aan de maatschappij? Kan jij via de telefoon een persoonlijke connectie maken, en mensen snel en doeltreffend helpen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het begon allemaal in 2012 met een droom; buurtbewoners door het delen van maaltijden dichter bij elkaar brengen. Die droom is op grote schaal werkelijkheid geworden. Stichting Thuisgekookt is uitgegroeid tot een landelijk netwerk, waar ruim 18.000 vrijwillige thuiskoks bij zijn aangesloten en ongeveer 120.000 maaltijden per jaar gedeeld worden. We verbinden (vooral in onze focusgemeenten) actief mensen in een kwetsbare positie aan kokende buurtgenoten. Hierin worden we gesteund door verschillende landelijke fondsen. Dagelijks helpen we mensen in heel Nederland aan lekkere, verse, met liefde bereide maaltijden en gezellig sociaal contact. Door de coronacrisis is het aantal aanvragen geëxplodeerd en hebben we sinds begin 2020 ruim 10.000 mensen in een kwetsbare positie kunnen koppelen aan een thuiskok bij hen in de buurt. Daar zijn we trots op!

Het betekent echter meteen ook een enorme uitdaging. Onze kleine organisatie die langzaam per gemeente groeide, moet nu ineens in veel meer gemeenten aan de slag en veel meer aanvragen verwerken. Hier blijft een belangrijk stuk mensenwerk in zitten. En daar hebben we jou voor nodig! Momenteel hebben we vijf enthousiaste matchmakers, maar vanwege het stijgende aantal aanvragen zijn we op zoek naar twee nieuwe krachten die het leuk vinden om in heel Nederland mensen aan elkaar te koppelen, en alle vragen en verzoeken die daarbij horen op te lossen.

Wat ga je doen?

De koppelingen die we maken tussen buren zijn van grote waarde en daarom willen we graag voldoende tijd aan het ‘matchen’ besteden. We zijn op zoek naar iemand die hierbij kan helpen en die gelukkig wordt van écht contact maken, al dan niet via de telefoon. Het is belangrijk om je te realiseren dat je mensen heel erg helpt, maar dit wel op afstand doet en daardoor veel achter je computer en aan de telefoon zit. Je staat de hele dag in contact met mensen via de telefoon, mail en app.

Je belangrijkste taken:

 • Koppelen van thuiskoks en aanvragers in een kwetsbare positie (80%) : wij koppelen aanvragers in een kwetsbare positie aan een thuiskok die één of meerdere keren per week voor die persoon wilt koken. Het is heel belangrijk dat deze koppelingen precies passen. Jij checkt persoonlijk (telefonisch) bij de aanvrager wat precies zijn/haar verzoek is, vraagt goed door, stuurt het verzoek met alle verzamelde informatie door naar de thuiskoks in de buurt en belt vervolgens deze thuiskoks na als zij nog niet gereageerd hebben. Jouw doel is een aanvrager binnen 48 uur aan een buurtgenoot te koppelen, en daar ga je iedere keer voor! Ook na het vinden van een match blijf je ondersteunen: proefmaaltijd afspreken, bespreken van hygiëne- en dieetvoorschriften en vervolgens gezamenlijk de match in een langere termijn afspraak gieten.
 • Het beantwoorden van vragen van thuiskoks en aanvragers die zelf het platform gebruiken (10%): het komt regelmatig voor dat er vragen zijn over het gebruik van de website, het maken van een vaste afspraak, of over het inrichten van je koks- of gebruikers profiel. Veel antwoorden staan op de website, maar soms is er wat extra uitleg nodig of moeten we een handeling voor iemand uitvoeren. Het is daarom belangrijk dat je makkelijk je weg kunt vinden in (computer)systemen, dat je je hand niet omdraait voor het uitzoeken van een technisch probleem en dat je snel oppikt waar een bepaald probleem aan kan liggen.
 • Het nabellen van bestaande matches om te bekijken of je iets voor ze kan betekenen en het in kaart brengen van de verhalen (10%): als de matches lopen is het belangrijk om in de gaten te houden of alles goed gaat. Hiervoor bellen we ze één keer per twee maanden na, zodat we kunnen bekijken of er nog aanvullende hulp nodig is. Mooie verhalen schrijven we op, zodat we daarmee aan andere geïnteresseerden precies kunnen laten zien hoe Thuisgekookt werkt.

Wie ben jij?

Je helpt graag andere mensen, ziet de meerwaarde van het verbinden van buurtgenoten via maaltijden, hebt geen telefoonangst, bent handig met computersystemen (onze website en match-omgeving) en hebt veel geduld met mensen die minder handig zijn met computers. Je houdt makkelijk overzicht tussen alle verschillende aanvragen waar je tegelijkertijd mee bezig bent, en krijgt energie van een gevarieerde dag. Je kunt goed doorvragen en blijft rustig, ook als degene aan de andere kant soms ongeduldig wordt, of iets niet meteen begrijpt. Je bent positief, kan goed luisteren en bent een echte aanpakker. Vanwege de reistijd is het handig als je in de omgeving van Utrecht woont.

Wij bieden:

We bieden je het plezier van veel vrijheid en verantwoordelijkheid, met alle voor- en nadelen van een kleine organisatie. Er heerst een informele sfeer en er is veel ruimte voor ontwikkeling. Saai zal het niet snel worden! Je wordt onderdeel van een hecht team met enthousiaste matchmakers. Het is bij ons weinig vergaderen, weinig plannen schrijven en vooral veel doen. We bieden je een marktconforme vergoeding volgens de CAO Sociaal werk Schaal 4 (startend met € 2.049 op 36-urige basis). We werken twee dagen per week (maandag en woensdag of donderdag) vanuit ons kantoor in Utrecht en de andere dagen vanuit huis.

Zie jij jezelf in deze rol?

Stuur je CV én motivatie voor 31 mei naar anne@thuisgekookt.nl. Gesprekken zullen in de eerste 2 weken van juni plaatsvinden. Voor vragen kun je contact opnemen met Anne Verhulp (06-51831370).


Je kunt de vacature hier in PDF downloaden.

Vacature: Digital Marketeer Stichting Thuisgekookt (32-36 uur per week)

Het begon in 2012 met een droom; om mensen door het delen van maaltijden dichter bij elkaar te brengen. Die droom is op grote schaal werkelijkheid geworden. Stichting Thuisgekookt is uitgegroeid tot een landelijk netwerk, waar ruim 18.000 vrijwillige thuiskoks bij zijn aangesloten en per ongeveer 160.000 maaltijden gedeeld worden en 6.000 verbindingen worden gemaakt. We verbinden (vooral in onze 17 focusgemeenten, waar we financiële ondersteuning ontvangen van de gemeente en daardoor uren hebben om de samenwerking met het zorgnetwerk op te zoeken en promotie te doen) actief steeds meer mensen in een kwetsbare positie aan kokende buurtgenoten en we worden gesteund door verschillende landelijke fondsen om daarnaast in heel Nederland mensen die ons zelf vinden te helpen aan lekkere, verse, met liefde bereide maaltijden en gezellig sociaal contact. Het aantal aanvragen is de laatste jaren geëxplodeerd en groeien we ontzettend snel. Daar zijn we trots op!

Het betekent echter meteen ook een enorme uitdaging. Onze kleine organisatie die langzaam per gemeente groeide, is nu ineens in veel meer gemeenten aan de slag. De organisatie groeide snel, eerst met tijdelijke oplossingen en in het afgelopen jaar is strategisch gekeken wat er nodig is om op dit hogere niveau te kunnen blijven functioneren. En dat ben onder andere jij!

Wat ga je doen?

Je ontwikkelt digital first campagnes en inspirerende content die leiden tot een grotere naamsbekendheid, bij maaltijdzoekers, thuiskoks, zorgprofessionals/mantelzorgers en gemeentes. Je bouwt voort op succesvolle bestaande campagnes, zoals #kookmeer en #praatjepot, maar bedenkt ook nieuwe campagnes en voert een bescheiden Always On strategie. Jij bent van a-tot-z verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van alle relevante online marketingactiviteiten die hierbij horen.

Dankzij jouw inzet en creativiteit kunnen je collega’s de gegenereerde leads vervolgens verder oppakken en echt een verschil maken voor deze mensen. Dankzij jouw inzet en creativiteit kunnen je collega’s de gegenereerde leads vervolgens verder oppakken. Jij zet alle relevante mediakanalen optimaal in om dit doel te bereiken, waaronder de website, SEA, SEO, social media en e-mailmarketing. Je analyseert de traffic om het budget optimaal in te zetten en koppelt de resultaten overzichtelijk terug. Daarbij werk je nauw samen met een strategisch adviseur/copywriter, de community manager, de junior content manager en een externe designer. Kortom, een functie waarbij je veel impact hebt!

Wie ben jij?

 • Je hebt 3+ jaar ervaring in digital marketing
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opzetten en analyseren van digitale campagnes, social media en het creëren van content
 • Bent communicatief, sociaal sterk en cultureel sensitief
 • Bent positief, proactief, ondernemend, gedreven, zelfstandig en een aanpakker
 • En, eigenlijk het belangrijkste, je wordt enthousiast van het verbinden van mensen door middel van het delen van maaltijden en ziet dat we hiermee de wereld echt een stukje mooier kunnen maken!

Wij bieden:

 • Een klein, divers en energiek team (14 FTE)
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Een informele sfeer en veel ruimte voor ontwikkeling
 • Weinig vergaderen, weinig plannen schrijven en vooral veel doen
 • 2 dagen per week werken (maandag en een tweede dag in overleg, op dit moment vrijdag) vanuit ons kantoor in Utrecht en de andere dagen vanuit huis
 • •Een marktconforme vergoeding volgens de CAO Sociaal werk Schaal 8 (instap bij brutosalaris € 2.780 op 36-urige basis).

Zie jij jezelf in deze rol?

Stuur je motivatie + CV voor 31 mei naar stephanie@thuisgekookt.nl. Gesprekken zullen in de eerste 2 weken van juni plaatsvinden. Voor vragen kun je contact opnemen met Stéphanie van Gerven (06-14124197).
Je kunt de vacature hier in PDF downloaden.

Vacature: CRO Marketeer Stichting Thuisgekookt (32-36 uur per week)

Het begon in 2012 met een droom; om mensen door het delen van maaltijden dichter bij elkaar te brengen. Die droom is op grote schaal werkelijkheid geworden. Stichting Thuisgekookt is uitgegroeid tot een landelijk netwerk, waar ruim 18.000 vrijwillige thuiskoks bij zijn aangesloten en per ongeveer 160.000 maaltijden gedeeld worden en 6.000 verbindingen worden gemaakt. We verbinden (vooral in onze 17 focusgemeenten, waar we financiële ondersteuning ontvangen van de gemeente en daardoor uren hebben om de samenwerking met het zorgnetwerk op te zoeken en promotie te doen) actief steeds meer mensen in een kwetsbare positie aan kokende buurtgenoten en we worden gesteund door verschillende landelijke fondsen om daarnaast in heel Nederland mensen die ons zelf vinden te helpen aan lekkere, verse, met liefde bereide maaltijden en gezellig sociaal contact. Het aantal aanvragen is de laatste jaren geëxplodeerd en groeien we ontzettend snel. Daar zijn we trots op!

Het betekent echter meteen ook een enorme uitdaging. Onze kleine organisatie die langzaam per gemeente groeide, is nu ineens in veel meer gemeenten aan de slag. De organisatie groeide snel, eerst met tijdelijke oplossingen en in het afgelopen jaar is strategisch gekeken wat er nodig is om op dit hogere niveau te kunnen blijven functioneren. En dat ben onder andere jij!

Wat ga je doen?

Je zorgt ervoor dat de verschillende doelgroepen (maaltijdzoekers, thuiskoks, zorgprofessionals/mantelzorgers en gemeentes) die via de verschillende campagnes binnen komen op onze website meer mensen ook daadwerkelijk een aanvraag indienen. Hiervoor gebruik je alle beschikbare analysetools (Analytics, Hotjar, Data Studio, Google Tag Manager), richt je nieuwe tools in en monitor en rapporteer je heel overzichtelijk. Op basis van deze inzichten verbeter je landingspagina’s, doe je A/B testen en zet je datagedreven groeistrategieën op. Jij bent van a-tot-z verantwoordelijk voor het opstellen en vervolgens halen van de verschillende KPI’s.

Dankzij jouw inzet en creativiteit kunnen je collega’s de gegenereerde aanvragen oppakken en echt een verschil maken voor deze mensen. Jij zet alle relevante mediakanalen optimaal in om dit doel te bereiken, waaronder de website, social media en nieuwsbrieven en analyseert het traffic om het budget optimaal in te zetten voor SEA en SEO-activiteiten. Daarbij werk je nauw samen met een strategisch adviseur/copywriter, de community manager, de content manager en de digital marketeer. Kortom, een functie waarbij je veel impact hebt!

Wie ben jij?

 • Je hebt 3+ jaar ervaring in CRO marketing
 • •Je hebt aantoonbare ervaring met het inrichten en analyseren van de juiste meetinstrumenten
 • Bent communicatief, sociaal sterk en cultureel sensitief
 • Bent positief, proactief, ondernemend, gedreven, zelfstandig en een aanpakker
 • En, eigenlijk het belangrijkste, je wordt enthousiast van het verbinden van mensen door middel van het delen van maaltijden en ziet dat we hiermee de wereld echt een stukje mooier kunnen maken!

Wij bieden:

 • Een klein, divers en energiek team (14 FTE)
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Een informele sfeer en veel ruimte voor ontwikkeling
 • Weinig vergaderen, weinig plannen schrijven en vooral veel doen
 • 2 dagen per week werken (maandag en een tweede dag in overleg, op dit moment vrijdag) vanuit ons kantoor in Utrecht en de andere dagen vanuit huis
 • •Een marktconforme vergoeding volgens de CAO Sociaal werk Schaal 8 (instap bij brutosalaris € 2.780 op 36-urige basis).

Zie jij jezelf in deze rol?

Stuur je motivatie + CV voor 31 mei naar stephanie@thuisgekookt.nl. Gesprekken zullen in de eerste 2 weken van juni plaatsvinden. Voor vragen kun je contact opnemen met Stéphanie van Gerven (06-14124197).
Je kunt de vacature hier in PDF downloaden.

Junior Frontend Developer Stichting Thuisgekookt (32-40 uur per week)

Het begon in 2012 met een droom; om mensen door het delen van maaltijden dichter bij elkaar te brengen. Die droom is op grote schaal werkelijkheid geworden. Stichting Thuisgekookt is uitgegroeid tot een landelijk netwerk, waar ruim 18.000 vrijwillige thuiskoks bij zijn aangesloten en per ongeveer 160.000 maaltijden gedeeld worden en 6.000 verbindingen worden gemaakt. We verbinden (vooral in onze 17 focusgemeenten, waar we financiële ondersteuning ontvangen van de gemeente en daardoor uren hebben om de samenwerking met het zorgnetwerk op te zoeken en promotie te doen) actief steeds meer mensen in een kwetsbare positie aan kokende buurtgenoten en we worden gesteund door verschillende landelijke fondsen om daarnaast in heel Nederland mensen die ons zelf vinden te helpen aan lekkere, verse, met liefde bereide maaltijden en gezellig sociaal contact. Het aantal aanvragen is de laatste jaren geëxplodeerd en groeien we ontzettend snel. Daar zijn we trots op!

Het betekent echter meteen ook een enorme uitdaging. Onze kleine organisatie die langzaam per gemeente groeide, is nu ineens in veel meer gemeenten aan de slag. De organisatie groeide snel, eerst met tijdelijke oplossingen en in het afgelopen jaar is strategisch gekeken wat er nodig is om op dit hogere niveau te kunnen blijven functioneren. We hebben hiervoor begin september 2020 een nieuw platform gelanceerd. Dit willen we de komende tijd verbeteren en verder uitbouwen en meer focussen op het stukje waarmee we het meeste impact kunnen maken: het maken van langdurige koppelingen. Je werkt hierin samen met 2 andere developers, waarvan 1 developer 40 uur per week en 1 developer 16 uur per week. Het liefst vinden we nog 2 junior developers erbij, zodat alle kennis verdeeld is en jullie ook van elkaar kunnen leren. Je kunt hier jouw kennis en talent dus echt inzetten om de wereld een stukje mooier te maken.

Wij bieden:

We bieden je het plezier van veel vrijheid en verantwoordelijkheid, met alle voor- en nadelen van een klein bedrijf, dat in deze crisistijd heel snel moet schakelen. Er heerst een informele sfeer en er is veel ruimte voor ontwikkeling. Saai zal het niet snel worden! Het is bij ons weinig vergaderen, weinig plannen schrijven en vooral veel doen. We bieden je een marktconforme vergoeding volgens de CAO Sociaal werk Schaal 6 (instap € 2.545,56 op 40-urige basis). In principe werken we 1 dag per week (maandag) vanuit ons kantoor in Utrecht en de andere dagen vanuit huis. Dit kan in de komende tijd natuurlijk veranderen en is in overleg aan te passen.

Wat breng jij mee?

Je bent een leergierig en zelfstandig met eerdere relevante werkervaring als front-end developer. Ondanks dat je als junior developer ondersteuning zult krijgen van het team, beschik je over goede problem-solving skills en duik je ook graag zelf in documentatie van frameworks of packages.

  Knock-out criteria zijn kennis over:
 • HTML/CSS/SASS
 • Moderne front-end JavaScript frameworks zoals Vue, React, Angular, Svelte, etc.
 • Typescript
 • Git
  Ervaring met andere technologieën uit onze Tech stack is geen must, maar een sterke pré:
 • Linux / Docker
 • Vue3
 • PostgresSQL
 • PHP + Laravel 8 (REST-API)
 • Gitlab CI/CD

Voldoe je niet precies aan onze eisen maar ben je wel enthousiast? We geven je graag de ruimte om nieuwe dingen te leren als je je skills op een andere manier kunt demonstreren!

Zie jij jezelf in deze rol?

Stuur je CV naar stephanie@thuisgekookt.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Stéphanie van Gerven - 06-14124197.
Je kunt de vacature hier in PDF downloaden.

Junior Fullstack Developer Stichting Thuisgekookt (32-40 uur per week)

Het begon in 2012 met een droom; om mensen door het delen van maaltijden dichter bij elkaar te brengen. Die droom is op grote schaal werkelijkheid geworden. Stichting Thuisgekookt is uitgegroeid tot een landelijk netwerk, waar ruim 18.000 vrijwillige thuiskoks bij zijn aangesloten en per ongeveer 160.000 maaltijden gedeeld worden en 6.000 verbindingen worden gemaakt. We verbinden (vooral in onze 17 focusgemeenten, waar we financiële ondersteuning ontvangen van de gemeente en daardoor uren hebben om de samenwerking met het zorgnetwerk op te zoeken en promotie te doen) actief steeds meer mensen in een kwetsbare positie aan kokende buurtgenoten en we worden gesteund door verschillende landelijke fondsen om daarnaast in heel Nederland mensen die ons zelf vinden te helpen aan lekkere, verse, met liefde bereide maaltijden en gezellig sociaal contact. Het aantal aanvragen is de laatste jaren geëxplodeerd en groeien we ontzettend snel. Daar zijn we trots op!

Het betekent echter meteen ook een enorme uitdaging. Onze kleine organisatie die langzaam per gemeente groeide, is nu ineens in veel meer gemeenten aan de slag. De organisatie groeide snel, eerst met tijdelijke oplossingen en in het afgelopen jaar is strategisch gekeken wat er nodig is om op dit hogere niveau te kunnen blijven functioneren. We hebben hiervoor begin september 2020 een nieuw platform gelanceerd. Dit willen we de komende tijd verbeteren en verder uitbouwen en meer focussen op het stukje waarmee we het meeste impact kunnen maken: het maken van langdurige koppelingen. Je werkt hierin samen met 2 andere developers, waarvan 1 developer 40 uur per week en 1 developer 16 uur per week. Het liefst vinden we nog 2 junior developers erbij, zodat alle kennis verdeeld is en jullie ook van elkaar kunnen leren. Je kunt hier jouw kennis en talent dus echt inzetten om de wereld een stukje mooier te maken.

Wij bieden:

We bieden je het plezier van veel vrijheid en verantwoordelijkheid, met alle voor- en nadelen van een klein bedrijf, dat in deze crisistijd heel snel moet schakelen. Er heerst een informele sfeer en er is veel ruimte voor ontwikkeling. Saai zal het niet snel worden! Het is bij ons weinig vergaderen, weinig plannen schrijven en vooral veel doen. We bieden je een marktconforme vergoeding volgens de CAO Sociaal werk Schaal 6 (instap € 2.545,56 op 40-urige basis). In principe werken we 1 dag per week (maandag) vanuit ons kantoor in Utrecht en de andere dagen vanuit huis. Dit kan in de komende tijd natuurlijk veranderen en is in overleg aan te passen.

Wat breng jij mee?

  Ervaring met technologieën uit onze Tech stack is een sterke pré:
 • PostgreSQL
 • Laravel 8 (API, blade templates)
 • Vue3 + Typescript
 • Elasticsearch
 • Gitlab CI/CD
 • Docker
  We geven je echter graag de ruimte om nieuwe dingen te leren als je beschikt over basiskennis van in ieder geval:
 • MVC web frameworks
 • Front-end JavaScript frameworks zoals Vue, React, Angular of Svelte
 • REST-API Back-ends
 • CI/CD
 • Relationele Databases en ORM's

Voldoe je niet precies aan onze eisen maar ben je wel enthousiast? We geven je graag de ruimte om nieuwe dingen te leren als je je skills op een andere manier kunt demonstreren!

Zie jij jezelf in deze rol?

Stuur je CV naar stephanie@thuisgekookt.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Stéphanie van Gerven - 06-14124197.
Je kunt de vacature hier in PDF downloaden.

Fondsenwerver Stichting Thuisgekookt (op commissiebasis)

Het begon in 2012 met een droom; om mensen door het delen van maaltijden dichter bij elkaar te brengen. Die droom is op grote schaal werkelijkheid geworden. Stichting Thuisgekookt is uitgegroeid tot een landelijk netwerk, waar ruim 18.000 vrijwillige thuiskoks bij zijn aangesloten en per ongeveer 160.000 maaltijden gedeeld worden en 6.000 verbindingen worden gemaakt. We verbinden (vooral in onze 17 focusgemeenten, waar we financiële ondersteuning ontvangen van de gemeente en daardoor uren hebben om de samenwerking met het zorgnetwerk op te zoeken en promotie te doen) actief steeds meer mensen in een kwetsbare positie aan kokende buurtgenoten en we worden gesteund door verschillende landelijke fondsen om daarnaast in heel Nederland mensen die ons zelf vinden te helpen aan lekkere, verse, met liefde bereide maaltijden en gezellig sociaal contact. Het aantal aanvragen is de laatste jaren geëxplodeerd en groeien we ontzettend snel. Daar zijn we trots op!

Het betekent echter meteen ook een enorme uitdaging. Onze kleine organisatie die langzaam per gemeente groeide, moest nu ineens in heel Nederland aan de slag en veel meer aanvragen verwerken. In 2021 is het ons gelukt om met verschillende nieuwe gemeenten (8 in totaal) afspraken te maken. Er zijn echter nog steeds heel veel gemeenten voor wie Thuisgekookt wel aanvragen behandelt, maar waar het nog niet gelukt is om afspraken voor ondersteuning te maken. In de komende tijd willen we daarom graag met zoveel mogelijk van die gemeenten alsnog afspraken maken.

Wat ga je doen?

Je krijgt een lijst met de gemeenten waarmee we het liefste afspraken willen maken (omdat we hier de meeste aanvragen krijgen) en probeert te achterhalen wat de beleidsterreinen zijn waar aandacht en geld naartoe gaat. Je zoekt de juiste persoon bij dat beleidsterrein, gaat in gesprek over lange termijn afspraken, schrijft een voorstel op maat en gaat in gesprek over hoe we dit samen met de gemeente kunnen realiseren. Het is de bedoeling om voor 2023 20 nieuwe gemeenten aan te sluiten en hier ga je volop mee aan de slag.

Je belangrijkste taken:

 • Gemeentelijke beleidsplannen doorspitten en de beste aanknopingspunten zoeken
 • De juiste persoon binnen de gemeente achterhalen
 • Voorstel op maat schrijven en dit helder en enthousiast presenteren
 • Vragen beantwoorden n.a.v. eerste gesprek en voorstel

Wie ben jij?

Jij bent een bevlogen netwerker die enthousiast wordt van onze missie en visie en deze kan overbrengen op nieuwe gemeenten. Je stopt niet totdat je de juiste persoon binnen een gemeente gevonden hebt en zorgt dat diegene ook echt naar je luistert. Doorvragen is voor jou een tweede natuur, zodat je makkelijk de kern uit tegenargumenten kunt halen en gemeenten kunt overtuigen van het belang van het meerjarig ondersteunen van ons project. Je bent proactief en bent graag onderdeel van een klein, divers en energiek team.

Wij bieden:

We bieden je het plezier van veel vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. We bieden je een marktconforme vergoeding van 8% over de gerealiseerde inkomsten en je mag helemaal zelf beslissen hoe je deze rol invult. Wel vinden we het fijn als we hierover goed communiceren en afspraken kunnen maken.

In het kader daarvan wel alvast een disclaimer: je werkt in principe vanuit huis en deelt je eigen tijd in. Wel is het belangrijk om voldoende uren beschikbaar te hebben en bewust verbinding te maken met het team, omdat we in dit afgelopen jaar gezien hebben dat dit essentieel is voor het behalen van succes. In 2021 hebben we gezien dat het mogelijk is om hier ruime verdiensten uit te halen, maar dat dit wel echt afhankelijk is van je eigen inzet.

Zie jij jezelf in deze rol?

Stuur je motivatie + CV naar stephanie@thuisgekookt.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Stéphanie van Gerven (06-14124197).
Je kunt de vacature hier in PDF downloaden.

Commerciële Partnerschappen Manager (op commissiebasis)

Het begon in 2012 met een droom; om mensen door het delen van maaltijden dichter bij elkaar te brengen. Die droom is op grote schaal werkelijkheid geworden. Stichting Thuisgekookt is uitgegroeid tot een landelijk netwerk, waar ruim 18.000 vrijwillige thuiskoks bij zijn aangesloten en per ongeveer 160.000 maaltijden gedeeld worden en 6.000 verbindingen worden gemaakt. We verbinden (vooral in onze 17 focusgemeenten, waar we financiële ondersteuning ontvangen van de gemeente en daardoor uren hebben om de samenwerking met het zorgnetwerk op te zoeken en promotie te doen) actief steeds meer mensen in een kwetsbare positie aan kokende buurtgenoten en we worden gesteund door verschillende landelijke fondsen om daarnaast in heel Nederland mensen die ons zelf vinden te helpen aan lekkere, verse, met liefde bereide maaltijden en gezellig sociaal contact. Het aantal aanvragen is de laatste jaren geëxplodeerd en groeien we ontzettend snel. Daar zijn we trots op!

Het betekent echter meteen ook een enorme uitdaging. Onze kleine organisatie die langzaam per gemeente groeide, is nu ineens in veel meer gemeenten aan de slag en verwerkt veel meer aanvragen. Wij zijn daarom – naast onze gemeentelijke funding – op zoek naar meer landelijke funding, waardoor we iedereen in heel Nederland kunnen blijven helpen. In 2021 hebben we dit op kleine schaal uitgeprobeerd met culinaire partners voor onze #kookmeer campagne. Dit was een groot succes, zowel voor de commerciële partijen als voor onze community. Graag breiden we daarom de partners voor de #kookmeer campagne verder uit, zoeken we ook partners voor onze andere campagnes en gaan we daarnaast ook door het jaar heen leuke partnerschappen aan.

Wie ben jij?

Jij bent een bevlogen netwerker die enthousiast wordt van onze missie en visie en deze kan overbrengen op commerciële partijen. Het liefst heb je een netwerk in de food business of hier in ieder geval gevoel voor en interesse in. Je stopt niet totdat je de juiste persoon binnen een bedrijf gevonden hebt en zorgt dat diegene ook echt naar je luistert. Doorvragen is voor jou een tweede natuur, zodat je makkelijk de kern uit tegenargumenten kunt halen en bedrijven kunt overtuigen van de win-win situatie die jullie samen uitdenken. Je bent proactief en bent graag onderdeel van een klein, divers en energiek team.

Wij bieden:

We bieden je het plezier van veel vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. We bieden je een marktconforme vergoeding van 8% over de gerealiseerde inkomsten en je mag helemaal zelf beslissen hoe je deze rol invult. Wel vinden we het fijn als we hierover goed communiceren en afspraken kunnen maken.

In het kader daarvan wel alvast een disclaimer: je werkt in principe vanuit huis en deelt je eigen tijd in. Wel is het belangrijk om voldoende uren beschikbaar te hebben en bewust verbinding te maken met het team, omdat we in dit afgelopen jaar gezien hebben dat dit essentieel is voor het behalen van succes. In 2021 hebben we gezien dat het mogelijk is om hier ruime verdiensten uit te halen, maar dat dit wel echt afhankelijk is van je eigen inzet.

Zie jij jezelf in deze rol?

Stuur je motivatie + CV naar stephanie@thuisgekookt.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Stéphanie van Gerven (06-14124197).
Je kunt de vacature hier in PDF downloaden.

Bestuurslid Stichting Thuisgekookt (4 uur per maand, onbezoldigd)

Het begon in 2012 met een droom; om mensen door het delen van maaltijden dichter bij elkaar te brengen. Die droom is op grote schaal werkelijkheid geworden. Stichting Thuisgekookt is uitgegroeid tot een landelijk netwerk, waar ruim 18.000 vrijwillige thuiskoks bij zijn aangesloten en per ongeveer 160.000 maaltijden gedeeld worden en 6.000 verbindingen worden gemaakt. De jaarlijkse begroting omslaat inmiddels ruim € 800.000 , er werkt op dit moment ongeveer 15 FTE. We verbinden (vooral in onze 17 focusgemeenten, waar we financiële ondersteuning ontvangen van de gemeente en daardoor uren hebben om de samenwerking met het zorgnetwerk op te zoeken en promotie te doen) actief steeds meer mensen in een kwetsbare positie aan kokende buurtgenoten en we worden gesteund door verschillende landelijke fondsen om daarnaast in heel Nederland mensen die ons zelf vinden te helpen aan lekkere, verse, met liefde bereide maaltijden en gezellig sociaal contact. Het aantal aanvragen is de laatste jaren geëxplodeerd en groeien we ontzettend snel. Daar zijn we trots op!

Het betekent echter meteen ook een enorme uitdaging. De organisatie groeide snel, waarbij de impact, financiën en daardoor de verantwoordelijkheden snel stijgen. Dit creëert de behoefte aan een meer ervaren bestuur die nog scherpere controle kan houden op de directeur en de organisatie en meer als een klankbord kan fungeren. Hierdoor zouden we graag per 1 september het gehele bestuur willen vernieuwen.

Stichtingsbestuur

Het bestuur houdt op afstand toezicht op de gang van zaken binnen Stichting Thuisgekookt. De operationele bevoegdheden zijn gedelegeerd aan de directeur, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken. Het Stichtingsbestuur dient een breed spectrum van deskundigheden te omvatten om alle aspecten van het functioneren van Stichting Thuisgekookt te kunnen beoordelen. Het Stichtingsbestuur bestaat uit 3 leden: een voorzitter, penningmeester en een secretaris. Het Stichtingsbestuur vergadert 1x per kwartaal en heeft daarnaast contact met de directeur als dit voor zijn/haar specifieke expertise nodig is.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je neemt actief en goed voorbereid deel aan de bestuursvergaderingen. Je bent medeverantwoordelijk voor de genomen bestuursbesluiten en draagt deze naar buiten toe uit
 • Je houdt toezicht op het interne en externe beleid
 • Je bent een klankbord zijn voor de directeur op jouw expertisegebied
 • Je denkt mee over (meerjaren-)beleid en ontwikkeling

Wie ben jij?

 • Je kunt je helemaal vinden in de missie en visie van Stichting Thuisgekookt
 • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Je bezit aantoonbare bestuurlijke kwaliteiten
 • Je hebt strategisch inzicht, overzicht en visie
 • Tenslotte is het uiteraard belangrijk dat er geen belangenverstrengeling kan zijn, dus dat je niet zelf direct betrokken bent bij een van de partijen waar Stichting Thuisgekookt mee samenwerkt/li>

Wat bieden wij?

We bieden een uitdagende rol in een organisatie waarin veel interessante nieuwe ontwikkelingen spelen, die erg snel groeit en waar veel aan de hand is. Je kunt daardoor in weinig tijd met jouw expertise al snel echt het verschil maken, want de werknemers in organisatie zelf zijn vrij jong en missen daarom af en toe specialistische ervaring op allerlei gebieden. De functie is onbezoldigd. De voor de functie gemaakte onkosten worden uiteraard vergoed.

Zie jij jezelf in deze rol?

Stuur je motivatie + CV naar stephanie@thuisgekookt.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Stéphanie van Gerven (06-14124197).
Je kunt de vacature hier in PDF downloaden.

Meewerkstage Stichting Thuisgekookt (32-40 uur per week)

Het begon allemaal in 2012 met een droom; om mensen door het delen van maaltijden dichter bij elkaar te brengen. Die droom is op grote schaal werkelijkheid geworden. Stichting Thuisgekookt is uitgegroeid tot een landelijk netwerk, waar ruim 18.000 vrijwillige thuiskoks bij zijn aangesloten en ongeveer 120.000 maaltijden per jaar gedeeld worden. We verbinden (vooral in onze 11 focusgemeenten) actief mensen in een kwetsbare positie aan kokende buurtgenoten en we worden gesteund door verschillende landelijke fondsen om in heel Nederland mensen te helpen aan lekkere, verse, met liefde bereide maaltijden en gezellig sociaal contact. Door de coronacrisis is het aantal aanvragen geëxplodeerd en hebben we sinds begin 2020 ruim 10.000 mensen in een kwetsbare positie kunnen koppelen aan een thuiskok bij hen in de buurt. Daar zijn we trots op!

Het betekent echter meteen ook een enorme uitdaging. Onze kleine organisatie die langzaam per gemeente groeide, moet nu ineens in veel meer gemeenten aan de slag en veel meer aanvragen verwerken. Thuisgekookt is een kleine stichting met grote ambities en veel verschillende taken en uitdagingen op verschillende vlakken. Bij Thuisgekookt is áltijd wat te doen en we kunnen alle handen daarom heel goed gebruiken om zoveel mogelijk mensen te helpen. We zijn daarom op zoek naar een stagiair die ons op verschillende vlakken bij zou kunnen staan en zin heeft in een uitdaging. Kom jij Thuisgekookt helpen naar een hoger plan te tillen?

Wat ga je doen?

Als stagiair ben je het visitekaartje van Thuisgekookt. Jij spreekt heel veel kook- en eetliefhebbers (vaak via de mail, telefonisch of via ons helpdesksysteem). Je kunt heel goed luisteren en de kern uit een (soms onsamenhangend) verhaal halen. Je geeft iedereen het gevoel hij/zij belangrijk is en helpt ze graag een stap verder op weg. Door dit te doen leer jij onze community als geen ander kennen. Je weet precies wat er speelt, signaleert problemen als eerste en denkt oplossingsgericht. Je weet dit ook goed te delen met de rest van de organisatie en geeft zoveel mogelijk input om Thuisgekookt te verbeteren. Ook doe je onderzoek naar wat nodig is om de organisatie naar een hoger plan te tillen en pak je de mogelijkheden proactief op. Je ondersteunt bij de (online) marketing en de impactanalyse. Dit betekent veel ad hoc opdrachten; van simpele vragen over hoe de website werkt tot meer ingewikkelde kwesties over de communicatie tussen een thuiskok en een afhaler. Het is de kunst om tussen deze verschillende korte termijn opdrachten het grote plaatje in de gaten te houden, hierover mee te denken en dit verder uit te werken.

Je belangrijkste taken:

 • Klantcontact: je onderhoudt klantcontact via mail en telefoon. Hierbij zorg je er bij ieder contactmoment voor dat de thuiskok of de afhaler nog een beetje meer betrokken raakt bij Thuisgekookt en met een glimlach verder gaat met zijn/haar dag.
 • Matching: je matcht kwetsbare gebruikers aan een vaste thuiskok. Dit gaat via ons systeem, maar hierbij is het belangrijk dat je goed kijkt naar de mensen achter de aanvragen en hier vaak iets meer de diepte in gaat.
 • Werving/Growth hacking: je helpt de (online) marketeer om nieuwe communityleden (zowel koks als aanvragers) te bereiken en zet hiervoor gerichte acties op touw. Je zet verschillende communicatiekanalen (zoals social media) op en verbetert deze waar nodig.
 • Analyse: je signaleert problemen op het platform en sociale media, je herkent patronen in vragen of feedback vanuit de community en deelt dit met de rest van de organisatie.
 • Facilitaire ondersteuning: je verstuurt promotiepakketten naar onze thuiskoks, je verstuurt andere brieven / pakketten, je houdt het kantoor op orde, je organiseert leuke dingen voor het team en je bestelt bijvoorbeeld kantoorartikelen.
 • PR: je schrijft persberichten en nieuwsbrieven (samen met de communicatie medewerker). Je onderhoudt de perslijst, contacteert deze en breidt deze uit (samen met de (online) marketeer).
 • Creëren van content: je signaleert problemen op het platform en sociale media, je herkent patronen in vragen of feedback vanuit de community en deelt dit met de rest van de organisatie.
 • Strategie: je denkt mee over het grotere plaatje van Thuisgekookt en waar we naartoe moeten / kunnen. Hiervoor doe je gedegen onderzoek en kom je zelf met praktisch uitgewerkte suggesties.

Wie ben jij?

Delen zit in je bloed, je bent super sociaal, sterk in communicatie en je wordt oprecht blij als je anderen (goed) kunt helpen. Je staat er om bekend dat je goed kan luisteren en je krijgt er een kick van als je een glimlach tevoorschijn kan toveren bij anderen. Je wordt blij van het creëren van kleine beetjes geluk. Het liefst heb je al iets van ervaring met (online) marketing en/of impactanalyse, maar je vindt het in ieder geval leuk om hier meer over te leren.

Wij bieden:

We bieden je het plezier van veel vrijheid en verantwoordelijkheid, met alle voor- en nadelen van een kleine organisatie. Er heerst een informele sfeer en er is veel ruimte voor ontwikkeling. Saai zal het niet snel worden! Het is bij ons weinig vergaderen, weinig plannen schrijven en vooral veel doen. We bieden je een marktconforme stagevergoeding van € 300 per maand. We werken 2 dagen per week (maandag en woensdag of donderdag) vanuit ons kantoor in Utrecht en de andere dagen vanuit huis.

Zie jij jezelf in deze rol?

We zijn altijd op zoek naar goede stagiares. Stuur je motivatie + CV naar stephanie@thuisgekookt.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Stéphanie van Gerven (06-14124197).
Je kunt de vacature hier in PDF downloaden.

Help mij zoeken naar een passende thuiskok