Stichting Informatie
Stichting Thuisgekookt
851806181
In de Houtzaagmolen 63, 1115 GG Duivendrecht
Ravellaan 13, 3533 JE Utrecht
085-0608768
info@thuisgekookt.nl
Bestuurder
van Gerven, Stéphanie Johanna Agnes
31-12-1986
16-03-2023
Alleen/zelfstandig bevoegd
Raad van Toezicht
Calis, Thomas Willem Johannes Nicolaas
26-03-1968
16-03-2023
Voorzitter
Managing Director Eurocept Pharmaceuticals / CEO bij Lucane Pharma
Chair / Board Member Comité Weesgeneesmiddelen, Launchlab Mentor YES!Delft, Chair SIG Healthcare & Life Sciences INSEAD
Groen, Arjan Hans
01-12-1964
16-03-2023
Vice-voorzitter
Advisory & supervisory board roles, and (interim) executive ArjanGroen.com
Visiting Lecturer Radboud University, University of Groningen, Rotterdam School of Management, Erasmus University en Board Companion BoardCompanions.org
Hendriksen, Josepha Sylvia Maria
01-10-1959
26-03-2024
Lid van de Raad van Toezicht
Directeur-bestuurder bij Stimulansz
Lid van de Raad van Commissarissen Woonstichting Valburg en Woongroen, Honorary member Foundation for Environmental Education, lid van de Raad van Toezicht Spectrum
Doelstelling
Verbinding middels eten met verstrekkende positieve gevolgen, dat is het idee achter Stichting Thuisgekookt. De kerntaak van Stichting Thuisgekookt is het bewerkstelligen van langdurige 1-op-1 koppelingen tussen maaltijdzoekers die zelf niet meer in staat zijn om (iedere dag) te kunnen koken - en dit niet binnen hun eigen netwerk binnen 1,5 km kunnen oplossen - en vrijwillig een extra portie kokende buurtgenoten. Hierbij worden meestal 1 of 2 keer per week maaltijden gedeeld en hiervoor wordt de kostprijs van de ingrediënten afgerekend plus 10% commissie van waaruit we het mede mogelijk maken dat dit soort koppelingen kunnen worden blijven gelegd. Zo is het voor vrijwel iedereen toegankelijk om zowel te kunnen koken als maaltijden te ontvangen. Wij ontzorgen zo maaltijdzoekers: door mensen in een kwetsbare positie (en hun mantelzorgers/verzorgers) te matchen aan thuiskoks uit de buurt krijgen de mensen niet alleen toegang tot gezonde voeding, maar zorgen we ook voor sociaal contact en de langdurende effecten (minder eenzaamheid, meer sociale cohesie in de buurt) die daaruit voortvloeien. Hiernaast zijn er ook voor de vrijwillige thuiskoks allerlei positieve effecten gemeten.
Mensen zijn veel eenzaam en dat merk je als je een maaltijd brengt. Een praatje, die aandacht voor een ander, doet wonderen.
Floortje
Maaltijdzoeker
Beleidsplan
Het beleid van Stichting Thuisgekookt is gericht op verwezenlijking van haar doelstelling. Met name door het ontwikkelen, beheren en ondersteunen van het platform en het handmatig maken van matches tussen buurtbewoners. De inkomsten worden besteed aan: ontwikkeling en onderhoud online platform, ondersteuning community, matching kwetsbare buurtgenoten aan thuiskoks, organiseren food events, aangaan partnerschappen met lokale maatschappelijke organisaties, verzorgen van media en communicatie. Stichting Thuisgekookt heeft geen winstoogmerk. Het batig saldo na verefffening moet worden besteed conform de doelstelling. De leden van de Raad van Toezicht krijgen geen vergoeding. De administratie wordt gevoerd door Annemarieke Blom.
Beloningsbeleid
De leden van de Raad van Toezicht van Stichting Thuisgekookt ontvangen géén beloning voor hun werkzaamheden. Onkosten, gemaakt in het kader van het uitoefenen van de bestuursfunctie worden vergoed, mits niet bovenmatig. Het beloningsbeleid van Stichting Thuisgekookt is er overigens op gericht haar personeel te belonen volgens maatstaven die maatschappelijk aanvaardbaar en verantwoord zijn, passend bij haar status als algemeen nut beogende instelling en volgens de CAO Sociaal Werk. Voor de beloning van de directeur-bestuurder wordt de richtlijn van de BSD-score gevolgd.
Activiteitenverslag
De activiteiten van Stichting Thuisgekookt bestaan uit: het verbinden van buurtgenoten, het ontwikkelen, beheren en ondersteunen van Thuisgekookt. Daartoe worden de volgende subactitiviteiten ondernomen: ontwikkeling en onderhoud online platform, ondersteuning community, matching kwetsbare buurtgenoten aan thuiskoks, organiseren food events, aangaan partnerschappen met lokale maatschappelijke organisaties, ondersteunen cateraars, verzorgen van media en communicatie.