Nadat de thuiskok en de buurtgenoot voor wie gekookt gaat worden (telefonisch) kennis hebben gemaakt, wordt er een proefmaaltijd gedeeld. Deze wordt onderling afgerekend. Als de proefmaaltijd bevalt worden er vaste afspraken gemaakt over de gewenste dag(en), het aantal porties en een vast bedrag per maaltijd. Er zijn drie manieren om het afgesproken bedrag te voldoen:
Voor wie is Stichting Thuisgekookt?
Stichting Thuisgekookt regelt maaltijden aan huis voor iedereen die vanwege fysieke of mentale klachten niet meer in staat is om iedere dag zelf te koken. Bijvoorbeeld omdat je chronisch ziek bent, een beperking hebt, je eenzaam voelt, of omdat je vanwege een hoge leeftijd of psychische aandoening weinig energie overhoudt om te koken.
Bij Stichting Thuisgekookt streven we naar een gezonde warme maaltijd en betekenisvol sociaal contact toegankelijk voor iedereen. Daarom zorgen we ervoor dat de maaltijd voor de kostprijs wordt aangeboden en hierdoor ook beschikbaar is voor mensen met een kleinere portemonnee. Voor mensen die ook de kostprijs niet kunnen betalen werkt Stichting Thuisgekookt met een donatiepot, van waaruit de maaltijden kunnen worden bekostigd.
Stichting Thuisgekookt helpt de zorgers zorgen!
Ben je mantelzorger en kun je wel wat hulp gebruiken? Stichting Thuisgekookt is er ook voor jou! We koppelen jou, of degene voor wie je zorg draagt, graag aan één van de ruim 20.000 vrijwillige thuiskoks die klaarstaan om te helpen. Zo helpen we ook de zorgers zorgen.
Zo werkt Stichting Thuisgekookt
Heb je hulp bij de warme maaltijd nodig?
Onze sociale maaltijdservice is er voor iedereen die niet meer in staat is om zelf te koken. Stichting Thuisgekookt heeft in heel Nederland ruim 20.000 vrijwillige thuiskoks klaarstaan die met liefde een portie extra voor je maken.
Wij gaan op zoek naar een vaste thuiskok bij jou in de buurt
Een thuiskok kookt vrijwillig, voor de kostprijs van de ingrediënten, één of twee keer per week, een verse maaltijd die gehaald of gebracht kan worden.
Wij brengen jullie zo snel mogelijk met elkaar in contact
Zo kunnen jullie onderling afspraken maken over de maaltijden.
Eet smakelijk!
Klikt het? Fijn! Zo gaan we terug naar wat vroeger heel normaal was: buren die voor elkaar zorgen.
Waarom Stichting Thuisgekookt?
Stichting Thuisgekookt ziet verschillende (gezondheids)uitdagingen in de Nederlandse samenleving ontstaan en groeien. Eenzaamheid, gezondheidsachterstanden, vergrijzing en een toenemende druk op het zorgnetwerk zorgen voor de noodzaak om meer naar elkaar om te kijken.
Toegang tot gezonde voeding en betekenisvol sociaal contact
Maar liefst 450.000 inwoners hebben geen toegang tot gezonde voeding en/of betekenisvol sociaal contact. Daarnaast ontvangt 15% van de Nederlandse bevolking tijdelijke en 4% permanente ondersteuning van mantelzorgers, vrijwilligers of professionals. Het zorgbeleid van de overheid is erop gericht dat ouderen en mensen met een fysieke of mentale kwetsbaarheid in staat moeten worden gesteld om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen en te kunnen participeren in de maatschappij. Dat vraagt om formele en informele ondersteuning.
Toegankelijke maaltijden
Daarom zorgt Stichting Thuisgekookt voor maaltijden die voor iedereen toegankelijk zijn en bovendien nauw aansluiten op dat wat zij nodig hebben en belangrijk vinden. Heb je speciale dieetwensen? Ben je fysiek of mentaal niet in staat om bij een gezamenlijke maaltijd aan te sluiten? Of is er geen fysieke locatie bij jou in de buurt waar je aan kunt schuiven voor een maaltijd? Stichting Thuisgekookt helpt graag!
Help mee
Elke dag kloppen mensen in een kwetsbare situatie bij Stichting Thuisgekookt aan voor hulp bij de warme maaltijd en wat meer sociaal contact in de buurt. Wij proberen al die mensen te voorzien van hulp die echt goed bij ze past. Help daarom vandaag nog mee om de wereld van mensen in een kwetsbare situatie groter, gezonder en gelukkiger te maken.
Een donatie aan Stichting Thuisgekookt komt iedereen die op zoek is naar een lekkere, verse maaltijd en betekenisvol sociaal contact ten goede. Zo wordt jouw donatie gebruikt om iemand die zelf niet meer kan koken, te koppelen aan een buurtgenoot die met liefde een portie extra kookt, of om iemand die zelf geen maaltijd meer kan betalen toch van een warme maaltijd te voorzien. Zo zorgen we er samen voor dat gezonde voeding en betekenisvol sociaal contact voor iedereen in Nederland toegankelijk is.
Ervaringen van anderen?
Over Stichting Thuisgekookt
10 jaar actief
700.000 maaltijden
21.000 thuiskoks
Onze focusgemeenten
Stichting Thuisgekookt is een landelijke stichting en wij ontvangen dagelijks veel aanmeldingen vanuit heel Nederland. Wij werken elke dag met man en macht om zoveel mogelijk mensen van een duurzame match met een buurtgenoot en daarmee een lekkere, warme maaltijd te voorzien. Met aanmeldingen in onderstaande focusgemeenten nemen we binnen 2 werkdagen contact op voor een intake. Het aantal aanvragen in de afgelopen jaren is dusdanig gestegen, dat we mensen die niet uit de bij ons aangesloten focusgemeenten komen in eerste instantie op een wachtlijst moeten plaatsen. Zodra er ruimte is, pakken we de aanvragen die op de wachtlijst zijn geplaatst zo snel mogelijk op. Aanmeldingen van maaltijdzoekers en thuiskoks vanuit heel Nederland zijn dus van harte welkom, we helpen iedereen, afhankelijk van waar je woont kan het soms iets langer duren.
Thuisgekookt Amsterdam West
Thuisgekookt Edam Volendam
Thuisgekookt Enschede
Thuisgekookt Goes
Thuisgekookt Gooise Meren
Thuisgekookt Haarlemmermeer
Thuisgekookt Hilversum
Thuisgekookt Krimpenerwaard
Thuisgekookt Leidschendam-Voorburg
Thuisgekookt Middelburg
Thuisgekookt Ronde Venen
Thuisgekookt Sudwest-Fryslan
Thuisgekookt Vlaardingen
Thuisgekookt Voorne aan Zee
Thuisgekookt Zoetermeer