Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
Deelrecepten zalm quiche met spinazie

Zalm quiche met spinazie

Wist je dat een groot deel van de ingrediënten van Becel rechtstreeks uit de natuur komt? De basis van Becel bestaat uit een zorgvuldig geselecteerde mix van plantaardige oliën, die ze onder andere halen uit de zaden van zonnebloemen, koolzaadbloemen en lijnzaadbloemen. In dit bijzondere recept voor zalm quiche combineert Becel de lekkerste ingrediënten tot een smaakvolle maaltijd die zich heel goed laat delen met de buren!

  • Zalm met spinazie à la crème en een gekookt eitje
  • Zalm quiche met spinazie
  • Zalmfilet met asperges

Hollands

Hoofdgerecht

30 min.

3

Ingrediënten zalm quiche

  • 1 prei
  • 300 g zalmfilets
  • 200 g spinazie
  • 200 g volkorenbloem
  • 200 g kikkererwtenmeel
  • 100 g Becel Original voor op brood
  • 15 g dille
  • 400 ml + 9 el water
  • 3 el lijnzaad
  • 2 el Becel Original voor koken en bakken
  • 1 el Zaanse mosterd

Bereidingswijze zalm quiche

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng het lijnzaad met 9 eetlepels water en zet minimaal 5 minuten apart totdat er een lijnzaad-ei ontstaat.
  3. Doe vervolgens de volkorenbloem met Becel Original voor op brood en het lijnzaad-ei in een kom en kneed tot een egaal deeg. Druk het deeg in een ingevette quiche- of springvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem en de randen.
  4. Leg een stuk bakpapier met daarop een blindbakvulling (rijst, ongekookte bonen, bakparels) en bak de bodem 10 minuten blind in de oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 5 minuten in de oven.
  5. Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C.
  6. Snijd ondertussen de prei in ringen, de spinazie en dille grof en de zalm in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  7. Verhit Becel Original voor koken en bakken in een koekenpan en roerbak de prei 3-4 minuten, voeg de spinazie toe en laat deze 2 minuten slinken. Verdeel de groenten samen met de zalmblokjes en dille over de voorgebakken quichebodem.
  8. Zeef het kikkererwtenmeel, voeg hier 400 ml water en de Zaanse mosterd aan toe en meng met een garde tot een glad geheel. Giet de kikkererwtenvulling in de quichevorm en bak de quiche 30 minuten in de oven.
  9. Haal de zalm quiche uit de oven en laat 5 minuten afkoelen alvorens je deze aansnijdt.

Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Snelle pasta met tomaat-auberginesaus

Snelle pasta met tomaat-auberginesaus

Koken met MAGGI ...

Eenpans orzo met Italiaanse groenten

Eenpans orzo met Italiaanse groenten

Weinig tijd om te koken en zin in een smakelijk gerecht ...

Vegetarische pastasalade met spinazie, cherrytomaten en pecannoten

Vegetarische pastasalade met spinazie, cherrytomaten en pecannoten

Voor mensen wiens zicht niet meer zo goed is kan het heel fijn zijn om goed zichtbare ingrediënten te gebruiken ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap