Shape image

Ruim 182.000 buren aan elkaar gekoppeld

Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Doneren
Ik zoek een maaltijdservice
Ik wil graag koken
Inloggen
Deelrecepten winterse roti masala met ei chinese kool en prei

Winterse roti masala met ei

Roti is een Surinaams gerecht en bevat vaak kousenband (een lange, groene boon), aardappel, rotipannenkoek en kip. Wij maken deze week een winterse, vegetarische variant met o.a. Chinese kool en echte roti pannenkoeken. We gebruiken masala als smaakmaker. Dit geurige kruidenmengsel bestaat uit koriander, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella-zaad, fenegriek en peper. Dit recept is in samenwerking met Ekomenu speciaal geselecteerd voor jou.

Op de website van Ekomenu lees je meer informatie over onze samenwerking.

Deelrecepten winterse roti masala met ei chinese kool en prei
  • Midden-Oosterse stamppot
  • Winterse roti masala met ei
  • Makkelijke rode curry met broccoli

Surinaams

Hoofdgerecht

20 min.

4

Biologische ingrediënten

  • 4 st eieren
  • 400 g aardappels (kruimig)
  • 1 ½ st chinese kool
  • 2 st prei
  • 4 tl garam masala
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 st roti pannenkoek
  • 200 ml bouillon
  • 4 el olie
  • 2 el ketjap
  • 2 tl sambal (naar smaak)
  • 2 tl kerriepoeder
  • snufje zout en (chili)peper

Bereidingswijze

  1. Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Giet het water af, laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze.
  2. Bereid de bouillon. Was of schil de aardappels en snijd in blokjes. Was de Chinese kool en snijd fijn. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in stukken.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan. Bak de Chinese kool en prei 2-3 minuten op een hoog vuur. Kruid met de garam masala en doe ook de aardappels in de pan. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en stoof circa 15 minuten tot het vocht grotendeels is verdampt. Leg de gepelde eieren in de stoof. Proef en breng op smaak met ketjap, sambal, kerriepoeder, zout en (chili)peper.
  4. Verwarm de roti pannenkoeken een paar minuten in een droge bakpan of in de oven.
  5. Serveer de roti met een flinke schep groenten en een gekookt ei.

Eet smakelijk!

Bak het gekookte ei kort in olie, zo krijg je een heerlijk krokant ei.

thuisgekookt-stats-2
Tip van Ekomenu

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Vegetarische pasta met twee soorten kaas

Vegetarische pasta met twee soorten kaas

Marianne’s vegetarische pasta is áltijd een groot succes en is één van haar Stichting Thuisgekookt bestsellers ...

Snelle pasta met tomaat-auberginesaus

Snelle pasta met tomaat-auberginesaus

Koken met MAGGI ...

Hartige pompoen­pannenkoekjes met andijvie

Hartige pompoen­pannenkoekjes met andijvie

Deze hartige pompoenpannenkoekjes zijn heerlijk als ontbijt tijdens de koude(re) winterdagen ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Alle deelrecepten

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap