Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English

Romige tuinerwten maaltijdsoep

Tuinerwtensoep met aardappelen en kokosmelk is verrassend lekker en snel gemaakt. Binnen een mum van tijd staat deze heerlijke, romige tuinerwtensoep op tafel. Een lekker voorgerecht in de lente!

Dit recept is in samenwerking met de PLUS gekoppeld aan onze thuiskoks. Op de PLUS website kan je meer informatie lezen over onze samenwerking.

Deelrecepten romige tuinerwten maaltijdsoep
  • Romige kip madras met gele rijst
  • Romige tuinerwten maaltijdsoep
  • Shoarma boerenkool wrap

Hollands

Hoofdgerecht

30 min.

4

Ingrediënten

  • 800 gram tuinerwten
  • 300 gram aardappelen kruimig
  • 1 stuk prei
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk citroen
  • 1 stuk avocado
  • 1 stuk groentebouillonblokje

Bereidingswijze

  1. Een staafmixer
  2. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in ringen, de avocado in blokjes en pers het sap uit de citroen.
  3. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de aardappelen en de prei toe en bak al roerend 4 minuten door. Voeg dan 800 ml water en het bouillonblokje toe en laat het geheel 15 minuten koken. Voeg de laatste 5 minuten de tuinerwten toe.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap, 3/4 van de kokosmelk en de avocado toe. Pureer met behulp van een staafmixer tot een romige soep. Breng op smaak met wat peper.
  5. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de overgebleven kokosmelk.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Zalm quiche met spinazie

Zalm quiche met spinazie

Wist je dat een groot deel van de ingrediënten van Becel rechtstreeks uit de natuur komt ...

Zoete dahl met abrikozen en bloemkool

Zoete dahl met abrikozen en bloemkool

Thuiskok Lennaert uit Maastricht is gek op de Midden-Oosterse en mediterrane keuken ...

Thaise groene curry met broccoli en aubergine

Thaise groene curry met broccoli en aubergine

Thaise groene curry is een klassieker ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap