Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English

Ouderwets zelfgemaakte hachee (met rode kool en aardappel­puree)

Maaltijden bij Stichting Thuisgekookt zijn altijd vers gekookt. Maar er is één gerecht waarbij we graag een uitzondering maken: oer hollandse Hachee! Hachee is namelijk de volgende dag nóg lekkerder! Hier vind je het basisrecept voor hachee, heerlijk om te serveren met rode kool en aardappelpuree!

Deelrecepten ouderwets zelfgemaakte hachee met rode kool en aardappelpuree
  • Orzo salade met balsamico­bietjes
  • Ouderwets zelfgemaakte hachee (met rode kool en aardappel­puree)
  • Pita falafel met tuinbonen­hummus

Hollands

Hoofdgerecht

30 min.

3

Hachee is heerlijk om te serveren met rode kool en aardappelpuree.

Ingrediënten hachee

  • 1 kg riblappen
  • 2 grote uien
  • 50 g roomboter
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 kruidnagels
  • 2 plakken ontbijtkoek

Bereidingswijze hachee

  1. Snijd het vlees in stukken en meng met de bloem.
  2. Laat ondertussen de boter in de braadpan smelten, voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Doe dit eventueel in delen als de pan niet zo groot is.
  3. Als al het vlees gebakken is, haal je het uit de pan. Snijd de uien en bak die in het braadvet. Als de uien glazig zijn voeg je het vlees weer toe.
  4. Voeg dan de 500 ml runderbouillon, de rode wijnazijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe.
  5. Roer alles goed door en laat dit terwijl je het af en toe doorroert minimaal twee uur stoven.
  6. Voeg aan het einde van de stooftijd twee plakken ontbijtkoek toe en laat nog minimaal een uurtje pruttelen.
  7. Serveer de hachee met rode kool en aardappelpuree.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Romige kip madras met gele rijst

Romige kip madras met gele rijst

Een makkelijk recept voor het bekende wereldgerecht kip madras ...

Zoete-aardappelhutspot met tijm-gehaktballen

Zoete-aardappelhutspot met tijm-gehaktballen

De oer-Hollandse hutspot in een nieuw jasje met zoete aardappel ...

Romige tuinerwten maaltijdsoep

Romige tuinerwten maaltijdsoep

Tuinerwtensoep met aardappelen en kokosmelk is verrassend lekker en snel gemaakt ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap