Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English

Surinaamse bami met kip

Regelmatig vragen buurtgenoten haar wanneer ze weer van plan is haar Surinaamse bami met kip te maken. Het is daarmee dan ook haar meest gedeelde gerecht op het Thuisgekookt-platform.

Deelrecepten surinaamse bami
  • Surinaams zuurgoed
  • Surinaamse bami met kip
  • Sweet chili garnalen met Aziatische spruitjes

Surinaams

Hoofdgerecht

30 min.

3

“Was heerlijk. Mijn dochter vraagt me: ‘wanneer weer?'”

thuisgekookt-stats-2
Maaltijdzoeker Mariska

Ingrediënten Surinaamse bami

  • 500 g mie
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 1 kg kip
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje Javaanse kruiden
  • 1 sjalot
  • 1 kleine ui
  • 2 tl geraspte gember
  • 2 tl verse laos (of gemalen uit een zakje)
  • 60 ml zoute ketjap (asin)
  • 70 g tomatenpuree
  • 4 maggiblokjes
  • een paar takjes bladselderij
  • een snuf peper

Bereidingswijze Surinaamse bami

  1. Kook de mie gaar en laat afkoelen in koud water.
  2. Maal de knoflook, ui en eventueel peper fijn met behulp van een vijzel of keukenmachine.
  3. Wel 50 gram Javaanse kruiden in een klein beetje water.
  4. Giet de olie in de pan en voeg de helft van de gemalen ui, knoflook en tomatenpuree erbij.
  5. Wok het geheel een minuutje op middelhoog vuur en voeg een beetje ketjap toe.
  6. Meng de kip door het mengsel in de pan en bak op laag vuur gaar. Als de kip bijna gaar is bak je het nog even krokant op hoog vuur.
  7. Haal de kip uit de pan en de mie uit het koude water.
  8. Bak in de overgebleven olie de rest van de gemalen ui, de knoflook en de Javaanse kruiden. Voeg de mie toe en blus af met wat zoute ketjap.
  9. Hussel de Surinaamse bami door elkaar en laat op laag vuur in ongeveer tien minuten lekker warm worden.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Lekkere Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

Lekkere Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

Het lijkt af en toe al lente, maar toch is het nog regelmatig koud en guur ...

Zalmfilet met asperges

Zalmfilet met asperges

De intuïtieve keukenapparatuur van Whirlpool maakt het leven makkelijker, zodat jij tijd overhoudt voor wat er echt toe doet ...

Shoarma boerenkool wrap

Shoarma boerenkool wrap

Deze shoarma boerenkool wraps vullen goed en geeft je bakken energie en inspiratie ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap