Ingrediënten Nasi Goreng
- 400 g witte rijst
- 200 g taugé
- 100 g kool
- 2 wortel, in blokjes gesneden
- 2 theelepel oestersaus
- 4 ei, gekluts
- 1 snufje zout
- peper
- 2 ui, in blokjes gesneden
- 2 teen knoflook
- 1 bouillonblokje
- 4 eetlepel zonnebloemolie
- 4 eetlepel ketjap manis
Bereidingswijze Nasi Goreng
- Doe een scheut olie in de pan en voeg de ui en de knoflook toe tot het lekker begint te ruiken.
- Voeg de geklutste eieren toe en roer alles goed door elkaar. De eieren moeten goed gaar zijn voor je de rijst toevoegt, anders smaakt je nasi naar rauw ei.
- Als het ei gaar is voeg je de rijst toe en meng je deze met het ei, de ui en de knoflook.
- Doe alle groenten erbij en roer goed door. Zorgt dat het vuur hoog staat, dan wordt de rijst goed gebakken.
- Voeg de ketjap en de oestersaus toe en breng de Nasi Goreng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Je gebruikt het beste rijst van één dag oud. Dit maakt het gerecht smaakvoller en de structuur blijft beter!



