“Je gebruikt het beste rijst van één dag oud. Dit maakt het gerecht smaakvoller en de structuur blijft beter!”
Thuiskok Nanda
Ingrediënten Nasi Goreng
- 400 g witte rijst
- 200 g taugé
- 100 g kool
- 2 wortelen, in blokjes gesneden
- 2 theelepel oestersaus
- 4 eieren, gekluts
- een snufje zout
- peper
- 2 uien, in blokjes gesneden
- 2 tenen knoflook
- 1 bouillonblokje
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels ketjap manis
Bereidingswijze Nasi Goreng
- Doe een scheut olie in de pan en voeg de ui en de knoflook toe tot het lekker begint te ruiken.
- Voeg de geklutste eieren toe en roer alles goed door elkaar. De eieren moeten goed gaar zijn voor je de rijst toevoegt, anders smaakt je nasi naar rauw ei.
- Als het ei gaar is voeg je de rijst toe en meng je deze met het ei, de ui en de knoflook.
- Doe alle groenten erbij en roer goed door. Zorgt dat het vuur hoog staat, dan wordt de rijst goed gebakken.
- Voeg de ketjap en de oestersaus toe en breng de Nasi Goreng op smaak met zout en peper.