Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English

Vegetarische pasta met twee soorten kaas

Marianne’s vegetarische pasta is áltijd een groot succes en is één van haar Stichting Thuisgekookt bestsellers. Vlees heeft deze maaltijd niet nodig, ze heeft al menig vleesliefhebber twee keer laten opscheppen van deze vegetarische pastaschotel. Succes gegarandeerd!

Deelrecepten vegetarische pasta met twee soorten kaas
  • Vegetarische erwtensoep met courgette en munt
  • Vegetarische pasta met twee soorten kaas
  • Vegetarische pastasalade met spinazie, cherrytomaten en pecannoten

Hollands

Hoofdgerecht

30 min.

3

“Ook heel lekker met een frisse salade of wat stokbrood!”

thuisgekookt-stats-2
Thuiskok Marianne

Ingrediënten vegetarische pasta

  • 500 g penne pasta
  • 2 rode uien
  • 8 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 8 flinke wortels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 x 400 g gepelde tomaten van goede kwaliteit
  • 200 g pecorino
  • 140 g feta
  • 250 ml crème fraîche
  • zout, peper en oregano
  • verse basilicum ter garnering

Bereidingswijze vegetarische pasta

  1. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze met een scheut olijfolie in een ruime pan op matig vuur.
  2. Schil de wortels en snij in plakken. Bak de wortels even mee met de ui en knoflook.
  3. Voeg 500 ml water, het bouillonblokje en 4 eetlepels oregano toe. Roer alles goed en breng het mengsel aan de kook.
  4. Plaats wanneer het mengsel kookt een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat even doorkoken.
  5. Voeg na 5 minuten de gepelde tomaten toe en plet deze.
  6. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  7. Laat de saus op middelhoog vuur, met de deksel van de pan, indikken. Blijf regelmatig roeren.
  8. Vet twee ovenschalen in met een beetje boter of olie en rasp de pecorino.
  9. Kook de pasta net beetgaar. Hij mag iets steviger blijven dan normaal, want de pasta gaart verder door in de oven.
  10. Giet de afgegoten pasta in de ovenschaal en roer de helft van de pecorino en feta door de pasta. Verdeel vervolgens de saus over de schalen en meng goed met de pasta.
  11. Dek de vegetarische pasta af met de crème fraîche en verdeel de rest van de pecorino en feta over de schalen.
  12. Bak de pastaschotel 15-20 minuten op 180 graden. Garneer het gerecht met verse basilicum.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Moussaka met aardappelen

Moussaka met aardappelen

Moussaka is een heerlijke Griekse ovenschotel op basis van aardappel, gehakt en tomaat ...

Thaise groene curry met broccoli en aubergine

Thaise groene curry met broccoli en aubergine

Thaise groene curry is een klassieker ...

Surinaams zuurgoed

Surinaams zuurgoed

Wil je Surinaams zuurgoed bewaren, giet dan het zuurgoed niet af, maar bewaar het geheel in de koelkast ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap