Je kunt eiwitten uit zowel plantaardige als dierlijke producten halen.
Ingrediënten zalm met spinazie
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild
- 4 eieren
- 750 ml melk
- 90 g boter
- 4 zalmfilets
- 1 kg verse spinazie, gewassen
- 50 g bloem
- peper & zout
- nootmuskaat
Bereidingswijze zalm met spinazie
- Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.
- Kook de eieren en pel ze.
- Maak een smeuïge aardappelpuree van de aardappels met 250 ml melk en 50 g roomboter.
- Bak de zalmfilets gaar en breng op smaak met peper en zout.
- Kook de spinazie in een ruime pan met weinig water zodat alles net onder staat en laat ongeveer 4 minuten koken.
- Laat ondertussen de boter rustig smelten in een pannetje. Spatel zodra alle boter gesmolten is de bloem er doorheen en laat het heel even doorgaren. Roer tot slot met een garde de melk er langzaam doorheen.
- Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk goed aan zodat het overtollige vocht verdwijnt.
- Hak het fijn met een mes en roer deze door je gemaakte bechamelsaus.
- Breng op smaak met peper, zout en een mespuntje nootmuskaat.
- Serveer de zalm met spinazie à la creme met het gekookte ei in stukjes gesneden.