Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English

Zalm met spinazie à la crème en een gekookt eitje

Een groot deel van de mensen die via Stichting Thuisgekookt hulp zoekt, zijn ouderen. Voor ouderen is het extra belangrijk om voldoende eiwitten te eten. Je kunt deze eiwitten uit zowel plantaardige als dierlijke producten halen. Zalm met spinazie à la crème (zelfgemaakt natuurlijk) en een gekookt eitje is daarom bij uitstek geschikt en deze valt vaak nog goed in de smaak ook!

Deelrecepten zalm met spinazie a la creme en een gekookt eitje
  • Witte asperge quiche
  • Zalm met spinazie à la crème en een gekookt eitje
  • Zalm quiche met spinazie

Hollands

Hoofdgerecht

30 min.

3

Je kunt eiwitten uit zowel plantaardige als dierlijke producten halen.

Ingrediënten zalm met spinazie

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 4 eieren
  • 750 ml melk
  • 90 g boter
  • 4 zalmfilets
  • 1 kg verse spinazie, gewassen
  • 50 g bloem
  • peper & zout
  • nootmuskaat

Bereidingswijze zalm met spinazie

  1. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.
  2. Kook de eieren en pel ze.
  3. Maak een smeuïge aardappelpuree van de aardappels met 250 ml melk en 50 g roomboter.
  4. Bak de zalmfilets gaar en breng op smaak met peper en zout.
  5. Kook de spinazie in een ruime pan met weinig water zodat alles net onder staat en laat ongeveer 4 minuten koken.
  6. Laat ondertussen de boter rustig smelten in een pannetje. Spatel zodra alle boter gesmolten is de bloem er doorheen en laat het heel even doorgaren. Roer tot slot met een garde de melk er langzaam doorheen.
  7. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk goed aan zodat het overtollige vocht verdwijnt.
  8. Hak het fijn met een mes en roer deze door je gemaakte bechamelsaus.
  9. Breng op smaak met peper, zout en een mespuntje nootmuskaat.
  10. Serveer de zalm met spinazie à la creme met het gekookte ei in stukjes gesneden.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Romige tuinerwten maaltijdsoep

Romige tuinerwten maaltijdsoep

Tuinerwtensoep met aardappelen en kokosmelk is verrassend lekker en snel gemaakt ...

Vegetarische pastasalade met spinazie, cherrytomaten en pecannoten

Vegetarische pastasalade met spinazie, cherrytomaten en pecannoten

Voor mensen wiens zicht niet meer zo goed is kan het heel fijn zijn om goed zichtbare ingrediënten te gebruiken ...

Pita falafel met tuinbonen­hummus

Pita falafel met tuinbonen­hummus

Deze pita met falafel en hummus is heerlijk, voedzaam en staat binnen een handomdraai op tafel ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap