Tip: Wil je een vegetarisch alternatief? Gebruik dan groentebouillon en geroosterde bloemkoolroosjes i.p.v de kip.
Thuiskok Marty
Ingrediënten
- 1 ui, grof gesneden
- 1 rode peper (zonder zaadlijsten), grof gesneden
- 3 cm gember, geschild
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl korianderpoeder
- 2 tl kurkuma
- 2 tl garam masala
- 2 el zonnebloemolie
Currypasta (min. 1 dag van tevoren bereiden)
- 2 kippenbouten
- 2 el zonnebloemolie
- Kerriepoeder, peper, zout
- 2 liter water
- 2 kippenbouillonblokjes
Bouillon
- 1,5 liter kippenbouillon (van de kippenbouten)
- Vlees van de kippenbouten, fijngesneden
- 3 el currypasta (vers of kant-en-klaar)
- 200 ml kokosmelk
- 2 stengels paksoi (wit en groen gescheiden)
- 1 ui, gesnipperd
- Verse koriander (of selderijblad), chilivlokken naar smaak
Soep
Bereidingswijze
- Pureer alles in de keukenmachine tot een gladde pasta. Bewaar in een schoon potje met een laagje olie erop in de koelkast.
Currypasta
- Kruid kippenbouten met kerrie, peper en zout.
- Bak ze aan in olie.
- Kook 2 liter water, voeg de kip toe, samen met 2 bouillonblokjes. Laat zachtjes koken tot kip gaar is.
- Haal de kip eruit, trek het vlees van het bot, snijd fijn en zet apart.
Bouillon
- Fruit de gesnipperde ui in olie.
- Voeg 3 el currypasta toe, bak zachtjes tot de geuren vrijkomen.
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook.
- Pureer glad met staafmixer.
- Voeg kip, het witte deel van de paksoi en kokosmelk toe.
- Roer het groene deel van de paksoi erdoor, proef en breng op smaak met chilivlokken, extra kokosmelk of bouillonblokje indien nodig.
- Schep de hete soep in kommen, garneer met koriander of selderijblad.
Soep
Tip: Deze soep smaakt nog lekkerder met warme samosa's uit dit recept met knapperige papadum's erbij.
Eet smakelijk!