Ingrediënten Poké Bowl met kip
- 500 g kipdijfilet
- 500 g ongekookte sushirijst
- 8 el rijstazijn
- 3 el suiker
- 4 el mirin
- 3 tl zout
- verschillende soorten groenten en fruit, denk aan: wortel, komkommer courgette, Edamame boontjes, zeewier, avocado, rode kool, radijsjes, tomaatjes, mango en watermeloen.
- 1 conference peer, gemalen
- 1 wortel, fijngesneden
- 2 el bruine suiker
- 1 el honing
- 1 el shaoxing wijn
- 4 tenen knoflook
- 4 cm gember
- 1 tl sesamolie
- 5 el gochujang (Koreaanse chilisaus)
- flinke scheut sojasaus
- scheutje ketjap manis
Voor de Koreaanse Bulgogimarinade
Bereidingswijze Poké Bowl met kip
- Mix alle ingrediënten voor de Bulgogimarinade in een keukenmachine tot er een gladde marinade ontstaat.
- Snijd de kipdijfilet in stukken en laat vier uur marineren. Gril de kip vervolgens in de oven tot deze gaar en goudbruin is.
- Was de rijst totdat deze helder ziet en laat 30 minuten weken in water.
- Giet de rijst af in een vergiet.
- Neem 1,5 kopje water op 1 kopje rijst en vul je rijstkoker of pan met de rijst en het water.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat de rijst met theedoek tussen de deksel 10 minuten stomen.
- Doe de rijstazijn, de suiker, de mirin en het zout in een pannetje en verwarm tot de suiker en het zout zijn opgelost. Dit is je sushirijstdressing.
- Schep de dressing door de rijst en laat even afkoelen.
- Snij de groenten van je keuze in plakjes of hapklare stukjes.
- Schep wat rijst in een kom en leg daar de kip en de verschillende soorten groenten en fruit op.
- Breng de poké bowl met kip op smaak met wat sojasaus, wasabi, geraspte gember, limoensap of sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
Fantastisch veel variatie en heerlijks! We hebben er met vier personen van gesmuld!



