“Fantastisch veel variatie en heerlijks! We hebben er met vier personen van gesmuld!”
Maaltijdzoeker Dorien
Ingrediënten Poké Bowl met kip
- 500 g kipdijfilet
- 500 g ongekookte sushirijst
- 8 el rijstazijn
- 3 el suiker
- 4 el mirin
- 3 tl zout
- verschillende soorten groenten en fruit, denk aan: wortel, komkommer courgette, Edamame boontjes, zeewier, avocado, rode kool, radijsjes, tomaatjes, mango en watermeloen.
- 1 conference peer, gemalen
- 1 wortel, fijngesneden
- 2 el bruine suiker
- 1 el honing
- 1 el shaoxing wijn
- 4 tenen knoflook
- 4 cm gember
- 1 tl sesamolie
- 5 el gochujang (Koreaanse chilisaus)
- flinke scheut sojasaus
- scheutje ketjap manis
Voor de Koreaanse Bulgogimarinade
Bereidingswijze Poké Bowl met kip
- Mix alle ingrediënten voor de Bulgogimarinade in een keukenmachine tot er een gladde marinade ontstaat.
- Snijd de kipdijfilet in stukken en laat vier uur marineren. Gril de kip vervolgens in de oven tot deze gaar en goudbruin is.
- Was de rijst totdat deze helder ziet en laat 30 minuten weken in water.
- Giet de rijst af in een vergiet.
- Neem 1,5 kopje water op 1 kopje rijst en vul je rijstkoker of pan met de rijst en het water.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat de rijst met theedoek tussen de deksel 10 minuten stomen.
- Doe de rijstazijn, de suiker, de mirin en het zout in een pannetje en verwarm tot de suiker en het zout zijn opgelost. Dit is je sushirijstdressing.
- Schep de dressing door de rijst en laat even afkoelen.
- Snij de groenten van je keuze in plakjes of hapklare stukjes.
- Schep wat rijst in een kom en leg daar de kip en de verschillende soorten groenten en fruit op.
- Breng de poké bowl met kip op smaak met wat sojasaus, wasabi, geraspte gember, limoensap of sesamzaadjes.