Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English
Deelrecepten witte asperge quiche

Witte asperge quiche

Witte asperges, we zijn er dol op! Je kunt ze natuurlijk klassiek bereiden met gekookte krieltjes, maar je kunt er ook een leuke twist aan geven zoals deze witte asperge quiche. Een heerlijke hartige taart met witte asperges en MAGGI Saus voor Asperges in de hoofdrol. Lekker voor de lunch, maar ook heerlijk als hoofdgerecht met een frisse salade erbij. Met deze taart is het gegarandeerd een feest op tafel!

  • Vegetarische samosa’s
  • Witte asperge quiche
  • Bloemkoolcurry met cashewnoten en rijst

Hollands

Hoofdgerecht

40 min.

3

Ingrediënten

  • 1 zak MAGGI saus voor asperges
  • 600gr witte asperges
  • 3 eieren
  • 25 ml crème fraîche
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 300 gram rijst (of rauwe erwten)
  • 1 pakje bladerdeeg (450 g)
  • 60 g geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de asperges ongeveer 6 minuten. Laat de asperges uitlekken en afkoelen in een vergiet, en bewaar het kookvocht.
  2. Bekleed de quichevorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg. Prik het deeg in met een vork, leg er nog een stuk bakpapier in en strooi er een laag rauwe erwten of ongekookte rijst in. Bak het deeg ongeveer 10 minuten (blind) voor. Splits ondertussen de eieren en roer de crème fraîche erdoor.
  3. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking (gebruik in plaats van water het achtergehouden kookvocht, en laat de boter achterwege). Klop met een garde de saus door het eimengsel en schep de aspergestukjes erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat.
  4. Schep het mengsel in de vorm en strooi er de kaas over. Bak de quiche in 35-40 minuten gaar en krokant in de oven. Serveer met een salade met tomaat voor een volwaardige maaltijd.

Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Lekkere Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

Lekkere Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

Het lijkt af en toe al lente, maar toch is het nog regelmatig koud en guur ...

Poké Bowl met kip (Koreaanse variant)

Poké Bowl met kip (Koreaanse variant)

De Poké Bowl is oorspronkelijk Hawaiiaans, maar Clourinda gaf haar eigen draai aan het recept en voegde Koreaanse Bulgogi kip toe ...

Indiase dahl met pompoen en spinazie

Indiase dahl met pompoen en spinazie

Een dahl is een gerecht gemaakt van peulvruchten die zacht worden gekookt ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap