Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English

Vegetarische samosa’s

Zin in écht comfort food? Dan zit je helemaal goed met deze kruidige currysoep van thuiskok Marty. Een soep boordevol geurige specerijen én met knapperige vegetarische samosa’s erbij. Terwijl de soep pruttelt in de pan, vullen de heerlijke geuren je keuken en waan je je even in kleurrijk India. Heb je wat minder tijd? Geen zorgen, want met kant-en-klare currypasta zet je dit gerecht ook in een handomdraai op tafel. Met Marty’s deelrecept bezorg je je buurtgenoot gegarandeerd een warme glimlach én een goed gevulde buik. Veel kookplezier!

Deelrecepten vegetarische samosas
  • Indiase kip-curry soep
  • Vegetarische samosa’s
  • Witte asperge quiche

Indiaas

Voorgerecht

20 min.

10

Ingrediënten

  • 10 velletjes bladerdeeg of hartig deeg
  • 1 zakje aardappelblokjes (voorgekookt of zelf koken)
  • 1 el currypasta
  • 1 kopje doperwten
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 kleine MAGGI bouillonblokjes
  • Kokosmelk
  • Zonnebloemolie
  • 1 ei, losgeklopt
  • Bloem

Bereidingswijze

  1. Kook aardappelblokjes gaar met wat zout. Laat afkoelen.
  2. Fruit ui en wortel in olie. Voeg currypasta en tomatenpuree toe, bak kort.
  3. Voeg aardappels toe, schenk wat kokosmelk erbij, kruimel er maggiblokjes over. Roer goed.
  4. Stamp tot een smeuïge massa (niet te nat), meng doperwten erdoor. Laat afkoelen.
  5. Verwarm oven voor op 180°C.
  6. Steek uit bladerdeeg rondjes. Bestuif werkblad met bloem.
  7. Leg een lepel vulling op elk rondje, vouw dubbel tot halve maan, druk randen dicht met vork.
  8. Leg op bakplaat met bakpapier, bestrijk met ei.
  9. Bak ±20 min tot goudbruin.

Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Orzo met kip, tomaat en groene groentes

Orzo met kip, tomaat en groene groentes

Snel, gezond, makkelijk én smaakvol ...

Zoete-aardappelhutspot met tijm-gehaktballen

Zoete-aardappelhutspot met tijm-gehaktballen

De oer-Hollandse hutspot in een nieuw jasje met zoete aardappel ...

Tex Mex soft taco’s met gehakt en guacamole

Tex Mex soft taco’s met gehakt en guacamole

Een extra blikje mais, wat meer rauwkost ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap