Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English

Indiase dahl met pompoen en spinazie

Een dahl is een gerecht gemaakt van peulvruchten die zacht worden gekookt. Eigenlijk is dit gerecht altijd vegetarisch omdat de basis peulvruchten zijn. Een heerlijk en voedzaam gerecht.

Deelrecepten indiase dahl met pompoen en spinazie
  • Hollandse witlofschotel
  • Indiase dahl met pompoen en spinazie
  • Indiase pompoencurry met pappadums

Indiaas

Hoofdgerecht

35 min.

4

Serveer met plantaardige kwark om het gerecht vegan te maken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flespompoen
  • 2 cm verse gember
  • 1 el olijfolie
  • 2 el Verstegen World Spice Blend Garam Masala
  • 150 g rode linzen
  • ½ blok groentebouillon
  • 800 ml kokosmelk
  • 200 g spinazie
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 290 g volkoren Libanees brood
  • 5 g verse koriander
  • 100 ml halfvolle kwark

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Schil de gember en snijd fijn.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de Verstegen World Spice Blend Garam Masala, gember en de gesneden pompoen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de rode linzen, het bouillonblok en de kokosmelk toe en laat afgedekt 20 minuten koken op laag vuur. Proef of de linzen gaar zijn.
  4. Voeg de spinazie toe en roer door. Snijd de rode peper in ringen en de limoen in parten.
  5. Bereid het Libanese brood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven.
  6. Serveer de dahl met verse koriander, limoenparten, rode peper, kwark en het Libanese brood.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Orzo salade met balsamico­bietjes

Orzo salade met balsamico­bietjes

De biet heeft smaak, kleur en zit bomvol voedingsstoffen ...

Lekkere Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

Lekkere Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

Het lijkt af en toe al lente, maar toch is het nog regelmatig koud en guur ...

Eenpans orzo met Italiaanse groenten

Eenpans orzo met Italiaanse groenten

Weinig tijd om te koken en zin in een smakelijk gerecht ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap