Serveer met plantaardige kwark om het gerecht vegan te maken
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 flespompoen
- 2 cm verse gember
- 1 el olijfolie
- 2 el Verstegen World Spice Blend Garam Masala
- 150 g rode linzen
- ½ blok groentebouillon
- 800 ml kokosmelk
- 200 g spinazie
- 1 rode peper
- 1 limoen
- 290 g volkoren Libanees brood
- 5 g verse koriander
- 100 ml halfvolle kwark
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Schil de gember en snijd fijn.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de Verstegen World Spice Blend Garam Masala, gember en de gesneden pompoen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de rode linzen, het bouillonblok en de kokosmelk toe en laat afgedekt 20 minuten koken op laag vuur. Proef of de linzen gaar zijn.
- Voeg de spinazie toe en roer door. Snijd de rode peper in ringen en de limoen in parten.
- Bereid het Libanese brood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven.
- Serveer de dahl met verse koriander, limoenparten, rode peper, kwark en het Libanese brood.