Shape image

Ruim 182.000 buren aan elkaar gekoppeld

Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Doneren
Ik zoek een maaltijdservice
Ik wil graag koken
Inloggen
Deelrecepten cheesy tortellini ovenschotel met witte kool en wortel

Cheesy tortellini ovenschotel

Deze cheesy tortellini ovenschotel is de perfecte combinatie van comfortfood en gezonde groenten. Met zachte tortellini, romige kaas en een smaakvolle mix van tomaattjes en wortel, is dit gerecht niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden. Ideaal voor een gezellige avondmaaltijd met het gezin. Dit recept is in samenwerking met Ekomenu speciaal geselecteerd voor jou.

Op de website van Ekomenu lees je meer informatie over onze samenwerking.

Deelrecepten cheesy tortellini ovenschotel met witte kool en wortel
  • Deelrecepten
  • Cheesy tortellini ovenschotel
  • Midden-Oosterse stamppot

Italiaans

Hoofdgerecht

20 min.

4

Biologische ingrediënten

  • 2 st knoflookteen
  • 600 g regenboog peen
  • 600 g cherry tomaten
  • 400 g verse tortellini kaas-tomaat
  • 125 ml zure room
  • 150 g geraspte kaas
  • 4 el olijfolie
  • 4 tl tijm
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, zorg dat de oven goed heet is. Pel en snipper de knoflook. Was of schil de wortel en snijd in halve maantjes. Was de tomaatjes en snijd klein.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een bakpan en bak eerst de wortel 5 minuten op een hoog vuur (bak een paarse wortel eventueel apart, anders kleuren alle wortels paars). Voeg de knoflook en de tomaatjes toe en bak nog eens 5 minuten met de wortel mee. Schenk een beetje water erbij en laat afgedekt een paar minuten pruttelen. Schep dan de zure room erdoor en breng op smaak met tijm, zout en peper.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de tortellini 2-3 minuten. Schep de tortellini met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een ruime ovenschaal.
  4. Schep de wortels met saus door de tortellini en strooi de kaas erover. Bak nog 6-8 minuten in de hete oven totdat de kaas gesmolten is. Zet eventueel de ovengrillstand aan.

Eet smakelijk!

Het is ook superlekker om de wortel eens te koken in een klein laagje water, met een schep honing, boter en sesamzaadjes. Moet je echt een keertje doen!

thuisgekookt-stats-2
Tip van Ekomenu

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Tex Mex soft taco’s met gehakt en guacamole

Tex Mex soft taco’s met gehakt en guacamole

Een extra blikje mais, wat meer rauwkost ...

Sweet chili garnalen met Aziatische spruitjes

Sweet chili garnalen met Aziatische spruitjes

Een lekker zoet-pittig recept met garnalen en Aziatische spruitjes ...

Tagliatelle met aubergine en courgette

Tagliatelle met aubergine en courgette

Tagliatelle met aubergine en courgette ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Alle deelrecepten

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap