Biologische ingrediënten
- 2 st knoflookteen
- 600 g regenboog peen
- 600 g cherry tomaten
- 400 g verse tortellini kaas-tomaat
- 125 ml zure room
- 150 g geraspte kaas
- 4 el olijfolie
- 4 tl tijm
- snufje zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C, zorg dat de oven goed heet is. Pel en snipper de knoflook. Was of schil de wortel en snijd in halve maantjes. Was de tomaatjes en snijd klein.
- Verwarm een beetje olijfolie in een bakpan en bak eerst de wortel 5 minuten op een hoog vuur (bak een paarse wortel eventueel apart, anders kleuren alle wortels paars). Voeg de knoflook en de tomaatjes toe en bak nog eens 5 minuten met de wortel mee. Schenk een beetje water erbij en laat afgedekt een paar minuten pruttelen. Schep dan de zure room erdoor en breng op smaak met tijm, zout en peper.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de tortellini 2-3 minuten. Schep de tortellini met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een ruime ovenschaal.
- Schep de wortels met saus door de tortellini en strooi de kaas erover. Bak nog 6-8 minuten in de hete oven totdat de kaas gesmolten is. Zet eventueel de ovengrillstand aan.
Eet smakelijk!



