Kookt één keer in de week meerdere maaltijden voor vaste maaltijdzoeker Meike
Thuiskok Tara
Ingrediënten vegetarische erwtensoep
- 1-2 el olijfolie
- 1 courgette
- 200 g doperwten
- 1 ui
- 1 bosje munt
- 1 bouillonblokje (tuinkruiden)
- 100 g feta kaas
Bereidingswijze vegetarische erwtensoep
- Snijd de ui in blokjes en fruit ze in de olijfolie een beetje aan.
- Snijd de courgette in stukken en voeg samen met een liter water en de tuinkruidenbouillon toe aan de uien.
- Breng aan de kook en voeg na vijf minuten de doperwten toe.
- Laat de erwtensoep vegetarisch 10 minuten doorkoken.
- Snijd de munt ondertussen fijn en brokkel de feta.
- Pureer vervolgens de erwtensoep met de staafmixer. Giet de soep door een zeef om de velletjes van de doperwten eruit te halen.
- Voeg tot slot de munt en de feta toe als garnering.