Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English
Deelrecepten romige kip madras met gele rijst

Romige kip madras met gele rijst

Een makkelijk recept voor het bekende wereldgerecht kip madras. De appels die in de kip madras verwerkt zijn, zorgen voor een zoete twist aan het gerecht.

  • Praatje Stamppot met pastinaak, venkel & peen
  • Romige kip madras met gele rijst
  • Romige tuinerwten maaltijdsoep

Indiaas

Hoofdgerecht

30 min.

4

Vervang voor een vegetarische variant de kippendij door tofu. Bak deze 4 minuten goudbruin met de knoflook.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 2 Elstar appels
  • 250 g sperziebonen
  • 360 g kippendij
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el Verstegen World Spice Meals Kip Madras
  • 150 g crème fraîche
  • 300 g gele rijst

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de appels in blokken van 1 cm. Maak de sperziebonen schoon.
  2. Snijd de kippendij in blokken van 2 cm. Verwarm een pan met de zonnebloemolie en bak de kippendij 4 minuten aan.
  3. Voeg vervolgens de knoflook, Verstegen World Spice Meals Kip Madras en appel toe, bak 3 minuten mee. Voeg al roerend vervolgens de crème fraîche toe en laat het geheel 7 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.
  4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook, kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en giet af.
  5. Breng nog een pan met water aan de kook, kook de sperziebonen in 4 minuten beetgaar en giet af.
  6. Verdeel de rijst, kip madras en sperziebonen over de borden en serveer.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Shoarma boerenkool wrap

Shoarma boerenkool wrap

Deze shoarma boerenkool wraps vullen goed en geeft je bakken energie en inspiratie ...

Stamppot boerenkool met worst en spekjes

Stamppot boerenkool met worst en spekjes

Veel van de mensen die op zoek naar een lekkere, verse maaltijd verlangen naar de maaltijden van vroeger ...

Vegetarische erwtensoep met courgette en munt

Vegetarische erwtensoep met courgette en munt

Thuiskok Tara brengt maaltijdzoeker Meike één keer per week een aantal porties soep ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap