Shape image

Ruim 182.000 buren aan elkaar gekoppeld

Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Doneren
Ik zoek een maaltijdservice
Ik wil graag koken
Inloggen
Deelrecepten romige kip madras met gele rijst
Deelrecepten romige kip madras met gele rijst

Romige kip madras met gele rijst

Een makkelijk recept voor het bekende wereldgerecht kip madras. De appels die in de kip madras verwerkt zijn, zorgen voor een zoete twist aan het gerecht.

  • Praatje Stamppot met pastinaak, venkel & peen
  • Romige kip madras met gele rijst
  • Romige tuinerwten maaltijdsoep

Indiaas

Hoofdgerecht

30 min.

4

Vervang voor een vegetarische variant de kippendij door tofu. Bak deze 4 minuten goudbruin met de knoflook.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 2 Elstar appels
  • 250 g sperziebonen
  • 360 g kippendij
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el Verstegen World Spice Meals Kip Madras
  • 150 g crème fraîche
  • 300 g gele rijst

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de appels in blokken van 1 cm. Maak de sperziebonen schoon.
  2. Snijd de kippendij in blokken van 2 cm. Verwarm een pan met de zonnebloemolie en bak de kippendij 4 minuten aan.
  3. Voeg vervolgens de knoflook, Verstegen World Spice Meals Kip Madras en appel toe, bak 3 minuten mee. Voeg al roerend vervolgens de crème fraîche toe en laat het geheel 7 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.
  4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook, kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking en giet af.
  5. Breng nog een pan met water aan de kook, kook de sperziebonen in 4 minuten beetgaar en giet af.
  6. Verdeel de rijst, kip madras en sperziebonen over de borden en serveer.

Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Pitabroodjes met geroosterde groenten, falafel en Hoemoes

Pitabroodjes met geroosterde groenten, falafel en Hoemoes

Of je nu kiest voor een salade, wrap, mooi stuk vlees of een broodje, met onze hoemoes, falafel, salades en sauzen wordt het steeds weer een feestje op tafel ...

Indiase pompoencurry met pappadums

Indiase pompoencurry met pappadums

Curry is een gerecht waar je eindeloos mee kan variëren én een gerecht dat heel goed vegetarisch te maken is ...

Vergeten stamppot met knolselderij en walnoten

Vergeten stamppot met knolselderij en walnoten

Bij PLUS vind je goede en verantwoorde producten én de beste service, maar je vindt er ook een warm hart voor de buurt ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Alle deelrecepten

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap