“Lekker met een gebakken omeletje, saté en kroepoek.”
Thuiskok Tamara
Ingrediënten mama nasi
- 500 g speklappen met zwoerd
- 3 grote uien
- 4 tenen knoflook
- 1,5 tl trassi
- 375 g witte rijst
- 2 - 3 preien
- sambal en ketjap manis naar smaak
Bereidingswijze mama nasi
- Snijd het zwoerd van de speklappen.
- Bak het zwoerd in een droge wok of hapjespan op laag vuur uit. Snij ondertussen de speklappen in reepjes en de ui in kleine blokjes.
- Kook de witte rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Nog beter: gebruik de afgekoelde rijst van een dag eerder.
- Snij de prei in flinterdunne halve ringetjes, was ze en laat goed drogen.
- Haal het zwoerd uit de pan. Bak in het vet dat bij het bakken van het zwoerd is ontstaan de reepjes vlees bruin op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze even mee.
- Voeg naar smaak trassi toe, ik gebruik een flinke theelepel. Bak deze even mee en voeg dan sambal naar smaak toe, ook hier gebruik ik een flinke theelepel.
- Voeg een flinke scheut ketjap manis toe aan het vleesmengsel. Voeg de rauwe prei als laatste toe.