Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English
Deelrecepten mama nasi

Mama nasi

Mijn moeder werkte vroeger als gezinsverzorgster in een gezin van Indonesische afkomst. Zij leerden mijn moeder het recept voor deze nasi, ‘mama’s nasi’. Het wordt bij ons regelmatig gemaakt als er veel mensen mee-eten want dit gerecht is altijd een hit. Toen ik net als thuiskok voor Stichting Thuisgekookt aan de slag ging maakte ik ook al mama’s nasi. Het bleek een daverend succes. De trassi geeft het gerecht een unieke smaak en je kunt de nasi aankleden zoals je wilt. Soms bak ik er alleen een omeletje bij, soms maak ik een hele rijsttafel met kipsaté, komkommersalade en zelfgebakken kroepoek.

  • Kruidige couscous salade met gegrilde groenten en olijven
  • Mama nasi
  • Moussaka met aardappelen

Indonesisch

Hoofdgerecht

30 min.

3

“Lekker met een gebakken omeletje, saté en kroepoek.”

thuisgekookt-stats-2
Thuiskok Tamara

Ingrediënten mama nasi

  • 500 g speklappen met zwoerd
  • 3 grote uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1,5 tl trassi
  • 375 g witte rijst
  • 2 - 3 preien
  • sambal en ketjap manis naar smaak

Bereidingswijze mama nasi

  1. Snijd het zwoerd van de speklappen.
  2. Bak het zwoerd in een droge wok of hapjespan op laag vuur uit. Snij ondertussen de speklappen in reepjes en de ui in kleine blokjes.
  3. Kook de witte rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Nog beter: gebruik de afgekoelde rijst van een dag eerder.
  4. Snij de prei in flinterdunne halve ringetjes, was ze en laat goed drogen.
  5. Haal het zwoerd uit de pan. Bak in het vet dat bij het bakken van het zwoerd is ontstaan de reepjes vlees bruin op middelhoog vuur.
  6. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze even mee.
  7. Voeg naar smaak trassi toe, ik gebruik een flinke theelepel. Bak deze even mee en voeg dan sambal naar smaak toe, ook hier gebruik ik een flinke theelepel.
  8. Voeg een flinke scheut ketjap manis toe aan het vleesmengsel. Voeg de rauwe prei als laatste toe.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Surinaamse bami met kip

Surinaamse bami met kip

Regelmatig vragen buurtgenoten haar wanneer ze weer van plan is haar Surinaamse bami met kip te maken ...

Shoarma boerenkool wrap

Shoarma boerenkool wrap

Deze shoarma boerenkool wraps vullen goed en geeft je bakken energie en inspiratie ...

Witte asperge quiche

Witte asperge quiche

Witte asperges, we zijn er dol op ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap