Een simpele groene salade met citroendressing of wat extra Parmezaanse kaas. Ook lekker met een paar olijven of geroosterde pijnboompitten erbij.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 400 g rundergehakt
- 3 grote rijpe tomaten (of 1 blik tomatenblokjes)
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde basilicum
- zout en peper naar smaak
Voor de saus:
- 2 tot 3 courgettes
- snuf zout
Voor de lasagnelagen:
- 200 g geraspte mozzarella
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g ricotta of mascarpone (optioneel, voor romigheid)
Topping:
Bereidingswijze
- Snijd de courgettes in lange, dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf.
- Bestrooi met wat zout en laat 10-15 minuten uitlekken. Dep daarna droog met keukenpapier.
- Optioneel: grill de plakken even kort in een droge koekenpan voor extra stevigheid.
Courgette voorbereiden
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Roer de tomatenpuree erdoor, voeg daarna tomatenblokjes, oregano, basilicum, peper en zout toe.
- Laat 15-20 minuten op laag vuur pruttelen tot het indikt.
Saus maken
- Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
- Begin met een laag tomatensaus, daarna courgetteplakken. Herhaal dit en eindig met saus.
- Verdeel de mozzarella en eventueel Parmezaan en ricotta over de bovenkant.
Lasagne opbouwen
- Zet de lasagne 25-30 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
- Laat 5-10 minuten staan voor het serveren zodat hij beter snijdt.
Bakken
Eet smakelijk!