Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English

Hollandse stoofpot met appelstroop

De Hollandse stoofpot met appelstroop is al lange tijd één van m’n favoriete recepten. Vooral in de herfst doet hij het goed. Ik heb speciaal gezocht naar een recept zonder alcohol, zodat ook kinderen mee kunnen eten. Doordat de Hollandse stoofpot een hele dag moet pruttelen ruikt het huis altijd heerlijk ‘herfstig’ als deze opstaat.

Deelrecepten hollandse stoofpot met appelstroop
  • Lekkere Hollandse groentesoep met gehaktballetjes
  • Hollandse stoofpot met appelstroop
  • Hollandse witlofschotel

Hollands

Hoofdgerecht

30 min.

3

Ingrediënten Hollandse stoofpot met appelstroop

  • 600 g rib-runderlappen, in grove stukken gesneden
  • 3 el appelstroop
  • 2 el Franse mosterd
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 4 laurierblaadjes
  • 250 ml runderbouillon
  • 300 g winterpeen
  • 250 g sperziebonen
  • peper en zout

Bereidingswijze Hollandse stoofpot met appelstroop

  1. Bestrijk het vlees met de appelstroop en de mosterd.
  2. Smelt de boter in een braadpan. Doe de ui en het vlees erbij en braad het vlees kort aan.
  3. Giet de runderbouillon erbij en voeg de laurier toe.
  4. Zet het vuur laag en stoof het vlees in zo’n 2,5 uur gaar.
  5. Snijdt ondertussen de winterpeen in plakjes en de sperziebonen doormidden.
  6. Voeg de wortel en sperziebonen na 2,5 uur toe en laat nog 15 minuten sudderen.
  7. Breng de Hollandse stoofpot met appelstroop op smaak met peper en zout.
  8. Het stoofpotje is lekker met aardappelpuree of ovenfrietjes!

Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Vegetarische pastasalade met spinazie, cherrytomaten en pecannoten

Vegetarische pastasalade met spinazie, cherrytomaten en pecannoten

Voor mensen wiens zicht niet meer zo goed is kan het heel fijn zijn om goed zichtbare ingrediënten te gebruiken ...

Eenpans orzo met Italiaanse groenten

Eenpans orzo met Italiaanse groenten

Weinig tijd om te koken en zin in een smakelijk gerecht ...

Vegetarische samosa’s

Vegetarische samosa’s

Zin in écht comfort food ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap