Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English
Deelrecepten burrito bowl met zoete aardappel en mais salsa

Burrito bowl met zoete aardappel en mais salsa

Deze kleurrijke burrito bowl is een echte allemansvriend. De combinatie van geroosterde zoete aardappel, frisse maïs salsa en zachte rijst maakt het een voedzame én vrolijke maaltijd om te zien. Dit gerecht maak je graag op dagen dat je wat extra kleur op tafel wil brengen.

  • Deelrecepten
  • Burrito bowl met zoete aardappel en mais salsa
  • Romige Toscaanse garnalen

Mexicaans

Hoofdgerecht

45 min.

2

Ingrediënten

  • 2x zoete aardappel
  • 100 g zwarte bonen
  • 1 el sojasaus
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 chipotle pepers
  • 1 blikje mais
  • 300 g kleine tomaatjes
  • 1 mango
  • 1/2 komkommer
  • 1 bosui
  • 1 limoen
  • 15 g verse koriander
  • 1 avocado
  • 100 g rijst
  • olijfolie
  • tortilla chips
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel. Wikkel ze in aluminium en pof 45 minuten in de oven. Laat dan even afkoelen. Snijd dan overlangs doormidden en haal het vruchtvlees eruit. De schillen kan je weggooien.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit wat olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de chipotle pepers toe en laat even meebakken tot de aroma’s vrijkomen.
  3. Laat de bonen uitlekken en voeg daarna toe aan de pan. Voeg ook het vruchtvlees van de zoete aardappel en de gepelde tomaten toe. Breek ze met een pollepel. Laat dit even pruttelen en breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de mango in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Hak de koriander (incl. steeltjes) fijn. Halveer de tomaatjes. Meng de mango, koriander, mais en tomaatjes met limoenrasp en sap van 1 limoen.
  5. Prak de avocado met het overige limoensap, wat peper en zout.
  6. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  7. Verdeel de rijst over de borden en verdeel vervolgens de zoete aardappel stoof, maïs salsa en guacamole. Serveer met tortilla chips.

Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Tagliatelle met aubergine en courgette

Tagliatelle met aubergine en courgette

Tagliatelle met aubergine en courgette ...

Lekkere Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

Lekkere Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

Het lijkt af en toe al lente, maar toch is het nog regelmatig koud en guur ...

Indiase pompoencurry met pappadums

Indiase pompoencurry met pappadums

Curry is een gerecht waar je eindeloos mee kan variëren én een gerecht dat heel goed vegetarisch te maken is ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap