Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English
Deelrecepten bloemkoolcurry met cashewnoten en rijst

Bloemkoolcurry met cashewnoten en rijst

Noten zijn ontzettend gezond en een belangrijke toevoeging aan ons dagelijkse menu. Ze helpen je bloedvaten gezond te houden en leveren veel gunstige voedingsstoffen zoals vezels, eiwit, ijzer en onverzadigd vet. De cashewnoten zijn een perfecte aanvulling op deze milde bloemkoolcurry.

  • Deelrecepten
  • Bloemkoolcurry met cashewnoten en rijst
  • Courgettesoep gezond met rode paprika

Hollands

Hoofdgerecht

30 min.

3

Noten helpen je bloedvaten gezond te houden en leveren veel gunstige voedingsstoffen zoals vezels, eiwit, ijzer en onverzadigd vet.

Ingrediënten bloemkoolcurry

  • 2 bloemkolen
  • 3 laurierblaadjes
  • een scheut zonnebloemolie
  • 1 bosje lente-ui
  • 4 cm verse gember
  • 2 theelepels komijnzaad
  • zilvervliesrijst
  • zout
  • 5 eetlepels Thaise rode curry pasta
  • 800 ml kokosmelk
  • 100 g cashewnoten
  • 1 limoen
  • een bosje verse koriander
  • 350 g rijst

Bereidingswijze bloemkoolcurry

  1. Breng een grote pan water aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook samen met een snufje zout en de laurierblaadjes in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  2. Verhit ondertussen in een grote pan, bijvoorbeeld een braadpan, een scheut zonnebloemolie en roerbak de lente-ui, de gehakte gember en de komijn even kort.
  3. Voeg de currypasta toe, roer alles door elkaar en schenk dan de kokosmelk erbij. Roer alles goed door en laat het rustig koken.
  4. Giet de bloemkool af en doe ze bij in de pan, roer alles goed door elkaar.
  5. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Rooster de cashewnoten tot ze een beetje verkleuren.
  7. Serveer de bloemkoolcurry met de geroosterde cashewnoten en de rijst. Je kunt er naar smaak een beetje limoen overheen persen en de gehakte koriander eroverheen doen.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Hartige pompoen­pannenkoekjes met andijvie

Hartige pompoen­pannenkoekjes met andijvie

Deze hartige pompoenpannenkoekjes zijn heerlijk als ontbijt tijdens de koude(re) winterdagen ...

Thaise groene curry met broccoli en aubergine

Thaise groene curry met broccoli en aubergine

Thaise groene curry is een klassieker ...

Pita falafel met tuinbonen­hummus

Pita falafel met tuinbonen­hummus

Deze pita met falafel en hummus is heerlijk, voedzaam en staat binnen een handomdraai op tafel ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap