Ingrediënten zoete dahl
- ½ el korianderzaad
- ½ tl mosterdzaad
- ½ tl kardemomzaad
- ½ el kerriepoeder
- ½ tl gemalen kruidnagel
- ½ tl gemberpoeder
- 1 snufje chilipoeder
- 6 gedroogde abrikoos, in stukjes
- 2 tot 3 eetlepels ghee, kokosolie of olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teen knoflook, geperst
- 1 bloemkool, in roosjes
- 2 wortel, in plakjes
- 200 g rode linzen, afgespoeld
- 750 ml kokosmelk
- 200 g spinazie
- 1 grote handvol koriander
- zeezout
Bereidingswijze zoete dahl
- Vermaal het koriander-, mosterd-, en kardemomzaad in een vijzel en voeg daarna de overige specerijen en de gedroogde abrikozen toe.
- Verwarm de ghee of olie in een pan en voeg de specerijenmix toe. Blijft constant roeren en zorg er voor dat de specerijen niet verbranden. Wordt het te droog?
- Voeg dan een eetlepel water toe.
- Voeg de ui en de knoflook toe en bak een paar minuten mee.
- Doe de bloemkool en wortel erbij en roer tot ze helemaal bedekt zijn met de specerijen.
- Voeg nu de linzen, kokosmelk en 225 ml water toe en roer goed. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-20 minuten doorkoken tot de groentes en linzen gaar zijn.
- Roer nu de spinazie door de dahl en maak af met de koriander. Voeg zout toe naar smaak en klaar is de zoete dahl met abrikozen en bloemkool.
Eet smakelijk!
De curry komt goed tot z’n recht wanneer je deze serveert met rijst of naanbrood.



