“De curry komt goed tot z’n recht wanneer je deze serveert met rijst of naanbrood.”
Thuiskok Leannaert
Ingrediënten zoete dahl
- ½ el korianderzaad
- ½ tl mosterdzaad
- ½ tl kardemomzaad
- ½ el kerriepoeder
- ½ tl gemalen kruidnagel
- ½ tl gemberpoeder
- snufje chilipoeder
- 6 gedroogde abrikozen, in stukjes
- 2-3 el ghee, kokosolie of olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 bloemkool, in roosjes
- 2 wortels, in plakjes
- 200 g rode linzen, afgespoeld
- 750 ml kokosmelk
- 200 g spinazie
- 1 grote handvol koriander
- zeezout
Bereidingswijze zoete dahl
- Vermaal het koriander-, mosterd-, en kardemomzaad in een vijzel en voeg daarna de overige specerijen en de gedroogde abrikozen toe.
- Verwarm de ghee of olie in een pan en voeg de specerijenmix toe. Blijft constant roeren en zorg er voor dat de specerijen niet verbranden. Wordt het te droog?
- Voeg dan een eetlepel water toe.
- Voeg de ui en de knoflook toe en bak een paar minuten mee.
- Doe de bloemkool en wortel erbij en roer tot ze helemaal bedekt zijn met de specerijen.
- Voeg nu de linzen, kokosmelk en 225 ml water toe en roer goed. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-20 minuten doorkoken tot de groentes en linzen gaar zijn.
- Roer nu de spinazie door de dahl en maak af met de koriander. Voeg zout toe naar smaak en klaar is de zoete dahl met abrikozen en bloemkool.