Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English

Zoete dahl met abrikozen en bloemkool

Thuiskok Lennaert uit Maastricht is gek op de Midden-Oosterse en mediterrane keuken. Eén dag per week deelt hij zijn voorliefde voor koken met zijn buurtgenoten, deze zoete dahl is één van de successen.

Deelrecepten zoete dahl met abrikozen en bloemkool
  • Zoete-aardappelhutspot met tijm-gehaktballen
  • Zoete dahl met abrikozen en bloemkool

Indiaas

Hoofdgerecht

30 min.

3

“De curry komt goed tot z’n recht wanneer je deze serveert met rijst of naanbrood.”

thuisgekookt-stats-2
Thuiskok Leannaert

Ingrediënten zoete dahl

  • ½ el korianderzaad
  • ½ tl mosterdzaad
  • ½ tl kardemomzaad
  • ½ el kerriepoeder
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • ½ tl gemberpoeder
  • snufje chilipoeder
  • 6 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 2-3 el ghee, kokosolie of olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 wortels, in plakjes
  • 200 g rode linzen, afgespoeld
  • 750 ml kokosmelk
  • 200 g spinazie
  • 1 grote handvol koriander
  • zeezout

Bereidingswijze zoete dahl

  1. Vermaal het koriander-, mosterd-, en kardemomzaad in een vijzel en voeg daarna de overige specerijen en de gedroogde abrikozen toe.
  2. Verwarm de ghee of olie in een pan en voeg de specerijenmix toe. Blijft constant roeren en zorg er voor dat de specerijen niet verbranden. Wordt het te droog?
  3. Voeg dan een eetlepel water toe.
  4. Voeg de ui en de knoflook toe en bak een paar minuten mee.
  5. Doe de bloemkool en wortel erbij en roer tot ze helemaal bedekt zijn met de specerijen.
  6. Voeg nu de linzen, kokosmelk en 225 ml water toe en roer goed. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-20 minuten doorkoken tot de groentes en linzen gaar zijn.
  7. Roer nu de spinazie door de dahl en maak af met de koriander. Voeg zout toe naar smaak en klaar is de zoete dahl met abrikozen en bloemkool.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Hartige pompoen­pannenkoekjes met andijvie

Hartige pompoen­pannenkoekjes met andijvie

Deze hartige pompoenpannenkoekjes zijn heerlijk als ontbijt tijdens de koude(re) winterdagen ...

Romige tuinerwten maaltijdsoep

Romige tuinerwten maaltijdsoep

Tuinerwtensoep met aardappelen en kokosmelk is verrassend lekker en snel gemaakt ...

Shoarma boerenkool wrap

Shoarma boerenkool wrap

Deze shoarma boerenkool wraps vullen goed en geeft je bakken energie en inspiratie ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap