Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 500 gram aardappelen kruimig
- 500 gram wortels
- 500 gram uien
- 500 gram zoete aardappelen
- 1 teen knoflook
- 1 stuk ei
- 20 gram paneermeel
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel gedroogde tijm
Bereidingswijze
- Breng een grote pan water aan de kook. Schil alle aardappelen en snijd in gelijke stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Schrap de wortelen en snijd in stukjes. Kook samen met de aardappelen en de uien in 20 minuten gaar.
- Pel en pers de knoflook. Meng de tijm samen met het ei, de mosterd en het paneermeel door het gehakt en draai 4 gehaktballen.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballen in 20 - 25 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Giet zodra de groenten gaar zijn het water af en stamp met een pureestamper grof tot een stamppot.
- Verdeel de zoete-aardappelhutspot over de borden en serveer met de gehaktballen.
Eet smakelijk!



