Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English
Deelrecepten zoete aardappelhutspot met tijm gehaktballen

Zoete-aardappelhutspot met tijm-gehaktballen

De oer-Hollandse hutspot in een nieuw jasje met zoete aardappel. Maar natuurlijk mét balletjes!

Dit recept is in samenwerking met de PLUS gekoppeld aan onze thuiskoks. Op de PLUS website kan je meer informatie lezen over onze samenwerking.

  • Zalmfilet met asperges
  • Zoete-aardappelhutspot met tijm-gehaktballen
  • Zoete dahl met abrikozen en bloemkool

Hollands

Hoofdgerecht

25 min.

4

Maak lekkere jus van het braadvocht van de gehaktballen. Voeg er 250 ml runderbouillon, een theelepel mosterd en een theelepel ketchup aan toe. Laat een paar minuten inkoken en serveer de jus met de hutspot.

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram aardappelen kruimig
  • 500 gram wortels
  • 500 gram uien
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ei
  • 20 gram paneermeel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel gedroogde tijm

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan water aan de kook. Schil alle aardappelen en snijd in gelijke stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen.
  2. Schrap de wortelen en snijd in stukjes. Kook samen met de aardappelen en de uien in 20 minuten gaar.
  3. Pel en pers de knoflook. Meng de tijm samen met het ei, de mosterd en het paneermeel door het gehakt en draai 4 gehaktballen.
  4. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballen in 20 - 25 minuten rondom goudbruin en gaar.
  5. Giet zodra de groenten gaar zijn het water af en stamp met een pureestamper grof tot een stamppot.
  6. Verdeel de zoete-aardappelhutspot over de borden en serveer met de gehaktballen.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Moussaka met aardappelen

Moussaka met aardappelen

Moussaka is een heerlijke Griekse ovenschotel op basis van aardappel, gehakt en tomaat ...

Pita falafel met tuinbonen­hummus

Pita falafel met tuinbonen­hummus

Deze pita met falafel en hummus is heerlijk, voedzaam en staat binnen een handomdraai op tafel ...

Tagliatelle met aubergine en courgette

Tagliatelle met aubergine en courgette

Tagliatelle met aubergine en courgette ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap