Maak lekkere jus van het braadvocht van de gehaktballen. Voeg er 250 ml runderbouillon, een theelepel mosterd en een theelepel ketchup aan toe. Laat een paar minuten inkoken en serveer de jus met de hutspot.
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 500 gram aardappelen kruimig
- 500 gram wortels
- 500 gram uien
- 500 gram zoete aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 1 stuk ei
- 20 gram paneermeel
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel gedroogde tijm
Bereidingswijze
- Breng een grote pan water aan de kook. Schil alle aardappelen en snijd in gelijke stukken. Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Schrap de wortelen en snijd in stukjes. Kook samen met de aardappelen en de uien in 20 minuten gaar.
- Pel en pers de knoflook. Meng de tijm samen met het ei, de mosterd en het paneermeel door het gehakt en draai 4 gehaktballen.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballen in 20 - 25 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Giet zodra de groenten gaar zijn het water af en stamp met een pureestamper grof tot een stamppot.
- Verdeel de zoete-aardappelhutspot over de borden en serveer met de gehaktballen.