Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English

Zalmfilet met asperges

De intuïtieve keukenapparatuur van Whirlpool maakt het leven makkelijker, zodat jij tijd overhoudt voor wat er echt toe doet: een leven in balans. Welzijn en geluk beginnen bij jezelf, zodat jij er ook voor anderen kunt zijn. Samen met Stichting Thuisgekookt inspireren we thuiskoks om hun geluk te delen door eens te koken voor een buurtgenoot. Kook je mee met ons zalmfilet recept?

Deelrecepten zalmfilet met asperges
  • Zalm quiche met spinazie
  • Zalmfilet met asperges
  • Zoete-aardappelhutspot met tijm-gehaktballen

Hollands

Hoofdgerecht

30 min.

3

Ingrediënten zalmfilet met asperges

  • 5 stukken verse zalmfilet met huid
  • 750 g witte asperges
  • 500 g groene asperges
  • klein bosje bieslook
  • 1 rode peper
  • 1 sinaasappel
  • 1 el citroensap
  • extra vierge olijfolie
  • (geklaarde) roomboter of olie om in te bakken
  • zwarte peper en zout

Bereidingswijze zalmfilet met asperges

  1. Meng vijf eetlepels extra vierge olijfolie, het citroensap en de rasp en het sap van iets meer dan een halve sinaasappel met een snufje zout en peper. Hak de bieslook fijn, verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd deze fijn. Voeg de bieslook en rode peper toe aan het mengsel. Dek af en laat de vinaigrette minstens een half uur rusten op kamertemperatuur.
  2. Schil de witte asperges. Verwijder een centimeter van de onderkant van de witte en groene asperges en snijd over de lengte in plakjes met een mandoline of kaasschaaf.
  3. Maal wat verse peper over de zalmfilet en bak op de huid in roomboter of olie. Laat zachtjes garen, de zalm mag van binnen een beetje rosé blijven. Bak de zalmfilet tot slot kort op de bovenzijde en bestrooi met een snufje zout.
  4. Gaar de asperges door deze kort te stomen of blancheren. Meng de warme, gegaarde asperges met ⅔ van de vinaigrette.
  5. Verdeel de gemarineerde asperges over de borden en leg de zalmfilet erop. Besprenkel met de rest van de vinaigrette.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Sweet chili garnalen met Aziatische spruitjes

Sweet chili garnalen met Aziatische spruitjes

Een lekker zoet-pittig recept met garnalen en Aziatische spruitjes ...

Surinaamse bami met kip

Surinaamse bami met kip

Regelmatig vragen buurtgenoten haar wanneer ze weer van plan is haar Surinaamse bami met kip te maken ...

Nasi Goreng Kampoeng

Nasi Goreng Kampoeng

Thuiskok Nanda heeft Indonesische roots en laat deze graag tot uiting komen in de keuken ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap