Ingrediënten
- 1 stuk focaccia
- 400 gram cherrytomaten
- 150 ml rode wijn
- 1 stuk courgette
- 2 stuks aubergines
- 20 gram basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram tagliatelle (pasta)
- 20 gram grana padano
- 350 gram fritto di tomato
Bereidingswijze
- Bereid de focaccia volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en pers de knoflook. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes en halveer de cherrytomaten. Rasp de Grana Padano.
- Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de knoflook, courgette en aubergine 10 minuten. Voeg de rode wijn, de tomato frito en de cherrytomaten toe. Verwarm het geheel nog 5 minuten en breng op smaak met de 3/4 van de basilicumblaadjes.
- Roer de tagliatelle door de saus en verdeel over de borden. Garneer met de geraspte kaas, de overige basilicum en serveer met de focaccia.