Biologische ingrediënten
- 800 g aardappels (kruimig)
- 800 g pompoen, gesneden
- 360 g kikkererwten
- 2 st prei
- 1 st rode peper
- 2 st knoflookteen
- 300 g falafel balletjes
- 1 st verse munt
- 4 tl ras el hanout
- 6 el olijfolie
- 4 el (plantaardige) yoghurt
- snufje zout en peper
Bereidingswijze
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was en schil de aardappels, snijd klein en kook samen met de pompoen in 15-20 minuten gaar. Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan en verwarm 2/3 van de kikkererwten de laatste 5 minuten mee.
- Snijd intussen de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Hou je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes. Verhit olijfolie in een bakpan en bak de rode peper, prei en de rest van de kikkererwten circa 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met ras el hanout kruiden.
- Verhit olie in een pan en roerbak de falafel balletjes goudbruin.
- Pel de knoflook. Was de munt en snijd klein. Roer de (plantaardige) yoghurt met de munt los en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet vervolgens het water van de aardappels, pompoen en kikkererwten af en stamp tot een geheel (voeg eventueel een scheutje kookvocht toe). Proef en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Schep het prei mengsel door de stamppot en serveer met de falafel balletjes en de knoflook-muntyoghurt.
Eet smakelijk!



