Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English

Stamppot boerenkool met worst en spekjes

Veel van de mensen die op zoek naar een lekkere, verse maaltijd verlangen naar de maaltijden van vroeger. Hollandse pot is dan ook een veel gehoorde maaltijdvoorkeur bij ons. Daarom deze oude bekende: stamppot boerenkool met worst en spekjes!

Deelrecepten stamppot boerenkool met worst en spekjes
  • Spaghetti met courgette en ricotta
  • Stamppot boerenkool met worst en spekjes
  • Surinaams zuurgoed

Hollands

Hoofdgerecht

30 min.

3

Ingrediënten stamppot boerenkool

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 600 g gesneden boerenkool
  • 200 g spekreepjes
  • 1 rookworst
  • 30 g bloem
  • 400 ml runderbouillon
  • 100 ml melk
  • 80 g roomboter

Bereidingswijze stamppot boerenkool

  1. Schil de aardappels, breng een grote pan water met een snuf zout aan de kook en voeg de geschilde aardappelen hieraan toe.
  2. Voeg de gesneden boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven. Doe de deksel op de pan en kook alles in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Bak de spekjes in een koekenpan.
  4. Verwarm de rookworst in een pannetje water, het water mag niet koken.
  5. Zodra de spekjes gaar zijn, haal je ze uit de pan en maak je in die pan de jus door wat extra roomboter en de bloem toe te voegen. Blijf ongeveer 6 tot 8 minuten op laag vuur roeren om te bloem te laten garen. Zodra de roux gaar is, voeg je al roerend met de garde, de bouillon toe. Laat het even doorkoken tot je een licht gebonden en gladde jus hebt.
  6. Giet het water af en stamp met een pureestamper de aardappelen en boerenkool fijn.
  7. Voeg de boter en de melk toe en maak er een smeuïge puree van.
  8. Breng de stamppot boerenkool op smaak met een beetje peper en zout. Serveer met de worst en de spekjes.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Indiase dahl met pompoen en spinazie

Indiase dahl met pompoen en spinazie

Een dahl is een gerecht gemaakt van peulvruchten die zacht worden gekookt ...

Zoete-aardappelhutspot met tijm-gehaktballen

Zoete-aardappelhutspot met tijm-gehaktballen

De oer-Hollandse hutspot in een nieuw jasje met zoete aardappel ...

Tagliatelle met aubergine en courgette

Tagliatelle met aubergine en courgette

Tagliatelle met aubergine en courgette ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap