Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
Deelrecepten hollandse witlofschotel

Hollandse witlofschotel

Deze Hollandse witlofschotel is naar recept van mijn oma en is bij beide vaste maaltijdzoekers een succes! Ik heb ooit een hartvormig ovenschaaltje gekocht in de kringloopwinkel. Daar past perfect een éénpersoons portie in. Als ik die vulde met de witlofschotel in de oven, dan was succes gegarandeerd!

  • Hollandse stoofpot met appelstroop
  • Hollandse witlofschotel
  • Indiase dahl met pompoen en spinazie

Hollands

Hoofdgerecht

30 min.

3

“Kook je liever vegetarisch? Laat dan de ham weg en voeg eventueel wat extra kaas toe. Je kunt de witlof ook vervangen door prei!”

thuisgekookt-stats-2
Thuiskok Chantal

Ingrediënten Hollandse witlofschotel

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 1,5 kg witlof
  • 200 g geraspte kaas
  • 200 g ham, in stukjes
  • 100 g roomboter
  • 120 g bloem
  • 1 l melk
  • paneermeel
  • zout en peper

Bereidingswijze Hollandse witlofschotel

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze gaar in ruim water met een snuf zout.
  3. Maak nu de saus. Laat daarvoor de boter rustig smelten in een pannetje. Als alle boter gesmolten is spatel je de bloem erdoorheen, laat dit heel even warm worden. Schenk de melk erdoorheen en roer dit met een garde goed door elkaar. Zodra de saus is ingedikt het vuur uitdraaien en stukjes ham en geraspte kaas erdoorheen roeren.
  4. Als de aardappels bijna klaar zijn zet je nog een pannetje met ruim water op het vuur en breng je dit aan de kook.
  5. Verwijder de bittere, harde kern en de kontjes van de witlof en snijdt wat overblijft in stukjes. Kook de witlof 5 minuten.
  6. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Vet twee ovenschalen in met een beetje boter. Vul ze met een laag aardappelpuree, een laag witlof en dan een laag saus. Strooi daar een laag paneermeel overheen.
  8. Zet de Hollandse witlofschotel ovenschalen 25 minuten in de oven tot deze goudbruin zijn.

Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Nasi Goreng Kampoeng

Nasi Goreng Kampoeng

Thuiskok Nanda heeft Indonesische roots en laat deze graag tot uiting komen in de keuken ...

Witte asperge quiche

Witte asperge quiche

Witte asperges, we zijn er dol op ...

Vegetarische pasta met twee soorten kaas

Vegetarische pasta met twee soorten kaas

Marianne’s vegetarische pasta is áltijd een groot succes en is één van haar Stichting Thuisgekookt bestsellers ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap