Vrijheidsmaaltijd en Thuisgekookt

Bevrijdingsdag vieren we in het hele land met de Vrijheidsmaaltijd. Chef Yvette van Boven bedacht deze Vrijheidsmaaltijdsoep speciaal voor 5 mei 2021. Geniet van de soep tijdens een goed gesprek over vrijheid en deel het met #vrijheidsmaaltijd. Zo zijn we toch een beetje samen.

Kook meeVrijheidsmaaltijden

Vrijheidsmaaltijd en Thuisgekookt

Chef en schrijfster Yvette van Boven, wier kookboeken in duizenden huishoudens op de keukentafel liggen, is gevraagd om het recept voor de Vrijheidsmaaltijdsoep van 2021 te maken:

“Zeker in deze wonderlijke tijd waarin het soms lijkt dat mensen tegenover elkaar zijn komen te staan, vind ik een oproep tot luisteren naar elkaar echt nodig. Samen aan tafel gaan en daarover praten is natuurlijk een kleine moeite en een mooi gebaar. Ik denk dat we dat nu meer dan ooit kunnen gebruiken. Daarom heb ik een makkelijk, heerlijk recept gemaakt dat iedereen kan bereiden, eventueel met een eigen twist. Met mijn vele tips kan de soep naar eigen wens worden aangekleed. Geef je kom een eigen draai mee en laat het anderen proeven. Proef ook die van een ander, misschien is die wel verrassend lekker!”

Lees hier meer over hoe het werkt.

Yvette van Boven

Kook de vrijheidsmaaltijdsoep

Hieronder vind je het recept waarmee iedereen op 5 mei kan meekoken. Maak een portie voor je buren, familie of vrienden. Breng een toost uit op de vrijheid en ga met elkaar in gesprek!

Chef en schrijfster Yvette van Boven creërde speciaal voor 5 mei 2021 het recept voor de Vrijheidsmaaltijdsoep. Bereid de soep en deel 'm met je buren. Zo staan we samen stil bij vrijheid en brengen we een heleboel kleine geluksmomentjes door heel Nederland.

Kook mee
over-ons-1

Zoek vrijheidsmaaltijden bij jou in de buurt

Bekijk vrijheidsmaaltijden
over-ons-2