Tafeltje dekje bij Thuisgekookt, verse gezonde maaltijden aan huis

Ben je op zoek naar een tafeltje dekje maaltijdservice of warme verse maaltijden die thuisbezorgd worden? Dan kom je veel websites tegen met daarop een heleboel informatie. Het is best veel werk om alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Daarom helpen wij je!

Hieronder zetten we de bekendste aanbieders van een maaltijdservice en verse maaltijden aan huis op een rij. En leggen we uit wat wij bij Thuisgekookt doen en waar we voor staan. Wij zijn namelijk meer dan alleen een tafeltje-dek-je, wij verbinden buurtgenoten met elkaar door middel van het delen van eten!

Wil je meteen al gebruik maken van Tafeltje Dekje van Thuisgekookt? Dat kan natuurlijk! Vul hier je wensen in of bel ons op 085-0608768 .

Maar eerst, wat is tafeltje dekje eigenlijk? Wat doet Thuisgekookt? En wat maakt Thuisgekookt zo fijn voor mensen die (tijdelijk) in een kwetsbare positie zitten?

Vul je wensen inBel ons

Wat is tafeltje dekje of tafeltje-dek-je?

Tafeltje dekje, of tafeltje-dek-je, is een dienst waarbij mensen die niet zelf kunnen of willen koken, een maaltijd aan huis bezorgd krijgen. De term 'Tafeltje dek je' komt uit een sprookje van de Gebroeders Grimm: Tafeltje dek je, ezeltje strek je en knuppel uit de zak.

Daarom zetten we ons in om duurzame relaties tussen buurtgenoten te realiseren. Waarbij af en toe, wanneer er hulp nodig is, of op regelmatige basis een maaltijd wordt gedeeld. Dat kan één keer in de week zijn, of op meerdere (vaste) dagen.

Lees hier meer over hoe het werkt.

Wat is Thuisgekookt en hoe werkt de Thuisgekookt website?

Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor het delen van vers gekookte maaltijden én sociaal contact. Thuisgekookt levert een tafeltje dekje dienst die bijdraagt aan de gezondheid van mensen, én hun geluk.

Via Thuisgekookt kun je regelmatig of af en toe maaltijden aan huis bezorgd krijgen door een (vaste) thuiskok. Wil je liever eenmalig, of af en toe, een maaltijd afhalen bij een van de actieve thuiskoks? Dat kan ook! Gerechten bestellen doe je heel eenvoudig via onze website.

Lees hier meer over wie wij zijn en wat ons drijft.

over-ons-2

Voor wie is Thuisgekookt? Welke mensen maken vaak gebruik van onze service?

Thuisgekookt is voor iedereen, maar met name voor mensen die tijdelijk of langdurig in een situatie zitten waarin ze wel wat hulp rondom de warme maaltijd kunnen gebruiken.

Bijvoorbeeld meneer Polat van 46 uit Utrecht, die revalideert na een ongeluk en die nu tijdelijk gebruik maakt van Thuisgekookt. Twee keer per week krijgt hij een warme verse maaltijd thuisbezorgd door zijn buren. Hij heeft mensen uit zijn straat leren kennen die hij daarvoor nooit gesproken had.

Of mevrouw Bakker van 92 uit Winschoten, die moeite heeft met zelfstandig koken. Haar kinderen hebben haar aangemeld voor Thuisgekookt. Iemand uit haar straat bezorgt nu een aantal keer in de week een verse warme maaltijd bij haar thuis, en blijft dan gezellig even hangen voor een praatje.

Wil jij ook gebruik maken van Thuisgekookt? Wij helpen je om een geschikte thuiskok te vinden die past bij jouw wensen. Daarna brengen we je met die buurtgenoot in contact en heb je snel een verse, warme maaltijd op tafel.

Samen met Thuisgekookt terug naar wat vroeger heel normaal was: buurtgenoten die zorgen voor elkaar!

Lees hier hoe je eenvoudig en snel een account aanmaakt.

Een uitkomst in de huidige maatschappij, waarin het de bedoeling is dat we langer thuis blijven wonen en meer gebruik maken van ons eigen netwerk.

over-ons-1

Je kunt ook thuiskok worden bij Thuisgekookt en maaltijden koken voor buurtgenoten!

Wil jij zelf starten met koken? Daar zijn we heel erg blij mee!

Koken via Thuisgekookt kan op verschillende manieren. Je kunt als thuiskok maaltijden aanbieden op momenten die jou goed uitkomen. We benaderen je wanneer iemand bij jou in de buurt hulp zoekt bij de maaltijd, en graag regelmatig maaltijden van jou zou willen ontvangen. Per aanvraag bepaal jij of je die buurtgenoot kunt helpen of niet.

Het is voor thuiskoks erg belangrijk dat zij zich aan de opgestelde Hygiëne- en Voedselveiligheidsrichtlijnen houden, zeker bij het koken voor mensen met een kwetsbaarheid. De thuiskoks zijn zelf verantwoordelijk voor de naleving van die regels. Wij vertrouwen erop dat de thuiskoks die zich bij Thuisgekookt aansluiten er alles aan zullen doen om een veilige maaltijd aan te kunnen bieden.

Lees hier meer over thuiskok worden bij Thuisgekookt

over-ons-1

Wat maakt Thuisgekookt zo bijzonder en anders dan anders?

“Verbinding middels eten, met verstrekkende positieve gevolgen”. Dat is het idee achter Stichting Thuisgekookt.

Wij maken 1-op-1 koppelingen tussen buurtgenoten en zo proberen we de wereld een stukje gelukkiger, gezonder, en minder eenzaam te maken!

Hoe we dat doen?

 • We koppelen je aan een (vaste) thuiskok, die je ook met andere (kleine) dingen kan helpen en die met plezier tijd maakt voor een gezellig praatje.
 • Je bepaalt zelf of je op vaste dag(en) in de week een warme vers gekookte maaltijd op tafel wilt, of af en toe.
 • Je kunt je maaltijd afhalen, óf thuis laten brengen. Jij beslist.
 • Wij houden bij het zoeken naar een thuiskok rekening met jouw smaak, (dieet)wensen & portie grootte.
 • We ondersteunen je graag via de telefoon of per e-mail. Voor vragen over maaltijden, bestellen, de website, het instellen van je voorkeuren en nog veel meer kun je altijd bij ons terecht!

Wil je liever zelf bekijken welke maaltijden er bij jou in de buurt worden aangeboden? Of wil je zo nu en dan, of eenmalig, een maaltijd afhalen bij een van de actieve thuiskoks? Dat kan ook! Maaltijden bestellen doe je heel eenvoudig via onze website.

Je kunt zelf zoeken naar maaltijden bij jou in de buurt. Als je op dit moment niet iets vindt waar je trek in hebt, klik dan op de knop ‘bewaar zoekopdracht’ (rechts bovenaan). Dan ontvang je een e-mail zodra er een maaltijd wordt aangeboden die wel binnen jouw zoekopdracht valt. Je kunt je voorkeuren altijd eenvoudig wijzigen.

Kom je er niet uit? Ook dan helpen wij je!

Warme maaltijden thuis bezorgd door je buren via Thuisgekookt. Zo helpen wij eenzaamheid tegengaan

 • Je kunt ons vergelijken met een Tafeltje dekje maaltijdservice, maar onze service gaat veel verder.
 • Wij koppelen buren aan buren, die elkaar helpen met de warme maaltijd en die tijd maken voor een gezellig praatje.
 • Door vers en gezond eten te koppelen aan sociaal contact voelen mensen zich gelukkiger, gezonder en minder eenzaam.
 • Maaltijden worden warm en vers bij gebruikers thuis bezorgd, of kunnen afgehaald worden. Een heleboel mensen vinden dat best fijn. Ze plakken er gelijk een ommetje en een frisse neus aan vast, bijvoorbeeld.
 • Jong en oud kan gebruik maken van Thuisgekookt. Een warme vers gekookte maaltijd voor iedereen!
 • De gerechten worden gekookt door een thuiskok. Alles is vers en wordt warm bezorgd of afgehaald. Je kunt direct aan tafel.
 • Een van de fijnste bijkomstigheden van Thuisgekookt vinden gebruikers toch wel het ontmoeten van buurtgenoten. Geen bezorger aan je deur, maar de buurman of buurvrouw die ook nog eens tijd heeft om even te kletsen over hoe het gaat. Fijn!

De medewerkers van Thuisgekookt helpen (kwetsbare) mensen in contact te komen met een thuiskok dicht bij hen in de buurt. Zo proberen wij gezonde voeding en sociaal contact voor iedereen mogelijk te maken. Door middel van zorgvuldige en persoonlijke matchmaking en een nauwe samenwerking met hulpverlening helpt Thuisgekookt bij:

 • Langer zelfstandig thuis wonen
 • Het verminderen van de belasting op hulpverleners
 • Het uitstellen van zorg
 • Een betere integratie van mensen met een bijzonderheid of handicap

Welke andere Tafeltje Dekje of maaltijdservice websites zijn er nog meer?

Vers aan Tafel

Vers aan Tafel bezorgt op een vaste dag in de week bevroren maaltijden naar keuze. Deze kun je in de vriezer nog twee maanden bewaren. De maaltijden zijn te bereiden in een magnetron of een oven. Thuisgekookt heeft samen met Vers aan Tafel het ‘Maaltijdservice+’ pakket ontwikkeld, waarbij je gekoppeld wordt aan een thuiskok via Thuisgekookt én lekkere maaltijden ontvang van Vers aan Tafel. Zo hoef je je helemaal nergens meer zorgen om te maken. Wil je hier graag meer informatie over? Bel ons dan op 085-0608768 .

Uitgekookt

Uitgekookt is een maaltijdservice die maaltijden naar keuze kant en klaar thuis bezorgt. De maaltijden worden dagvers bereid en door een bezorger gekoeld aan huis bezorgd. Je warmt de maaltijden zelf op in een magnetron of een oven.

Apetito

Apetito bezorgt vriesverse maaltijden naar keuze aan huis. De maaltijden zijn van tevoren te bestellen in een webshop en zijn te bereiden in een magnetron of een oven.

Gotink Maaltijdservice

Gotink Maaltijdservice bezorgt dagelijks (met uitzondering van zon- en feestdagen) maaltijden aan huis. Ze bezorgen tussen de middag aan mensen die graag 's middags warm eten. Er is dagelijks keuze uit twee menu's. De maaltijd wordt warm bezorgd en kan direct opgegeten worden.

Foodconnect

Foodconnect bezorgt op een vaste dag in de week verse maaltijden aan huis. De maaltijden kunnen in de koelkast of de vriezer bewaard worden. De maaltijden zijn te bereiden in een magnetron of een oven.

Maaltijdservice

Maaltijdservice bezorgt van dinsdag tot vrijdag ''s ochtends gekoelde maaltijden naar keuze. De maaltijden kunnen in de koelkast of de vriezer bewaard worden. De maaltijden zijn te bereiden in een magnetron of een oven.

Kantenklaarmaaltijden

Kantenklaarmaaltijden maaltijdservice bezorgt van dinsdag tot vrijdag '''s avonds maaltijden naar keuze. De maaltijd wordt warm bezorgd en kan direct opgegeten worden, of bewaard worden in de koelkast of vriezer. Dan zijn de maaltijden te bereiden in een magnetron of een oven.

Eten met gemak

Eten met gemak bezorgt op een vaste dag in de week gekoelde maaltijden aan huis. De maaltijden kunnen in de koelkast of de vriezer bewaard worden. De maaltijden zijn te bereiden in een magnetron, oven of stoomoven.

Wat maakt Thuisgekookt anders?

Het is natuurlijk duidelijk dat er veel andere tafeltje-dek-je aanbieders zijn. Wij onderscheiden ons van de rest op de volgende punten:

 • Wij hebben het vergroten van sociaal contact net zo hoog op de agenda staan als de verse, warme maaltijden die je via onze Thuisgekookt website kunt bestellen
 • Wij gaan eenzaamheid onder ouderen tegen door hen te koppelen aan buurtgenoten die hun maaltijd graag delen
 • Wij gaan eenzaamheid onder alle leeftijden tegen door buurtgenoten aan elkaar te koppelen
 • Wij werken uitsluitend met vrijwillige thuiskoks
 • Wij bieden uitsluitend verse, warme maaltijden aan op ons platform
 • Je kunt bij ons direct aan tafel, je hoeft de gerechten niet zelf te bereiden in de magnetron of oven
 • Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk
 • Wij helpen met het maken van 1-op-1 koppelingen tussen gebruikers en thuiskoks

Thuisgekookt zorgt zelf niet voor (kwetsbare) mensen, maar activeert buurtgenoten om dit wel te doen. Zo werken we aan een dragende samenleving, waarin mensen op lokaal niveau basisvoorzieningen zelf organiseren. Daardoor wordt de buurt op micro- en de samenleving op macroniveau socialer, gezonder en duurzamer. En natuurlijk gezelliger.

Over Thuisgekookt?

Op dit moment worden zijn er maar liefst 16.500 thuiskoks bij ons aangesloten en worden er via Thuisgekookt per jaar ruim 100.000 maaltijden gedeeld.

Thuisgekookt werkt in 2020 samen met acht focusgemeenten. Lees hier welke gemeenten dat zijn. Deze gemeenten financieren de uren die nodig zijn voor het maken van de juiste matches en het ontplooien van extra activiteiten. Zo kan Thuisgekookt in deze gemeenten verder groeien en nog meer mensen helpen aan een warme maaltijd en sociaal contact.

Wij geloven in de kracht van delen. Daarom kan in alle andere gemeenten van Nederland het Thuisgekookt platform ook gewoon gebruikt worden. En daarom helpen wij door heel Nederland bij het vinden van matches tussen thuiskoks, en mensen die op zoek zijn naar een verse warme maaltijd en/of regelmatige hulp.

Wil je graag gebruik maken van Tafeltje Dekje van Thuisgekookt? Dat kan natuurlijk! Vul hier je wensen in of bel ons op 085-0608768 .

Wil je graag koken voor Thuisgekookt! Geweldig! Meld je aan als Thuiskok.

Help mij zoeken naar een passende thuiskok