Maaltijden aan huis waar je blij van wordt!

Dat is waar stichting Thuisgekookt in het kort voor staat. Maaltijden aan huis die je blij maken én die natuurlijk bovendien vers bereid, gezond en lekker zijn. Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor het delen van vers gekookte maaltijden én voor sociaal contact. Meer dan een maaltijdservice, een dienst waar je blij van wordt!

Of je nu op zoek bent naar regelmatige maaltijden (van een vaste thuiskok), juist eenmalig of af en toe maaltijden wilt afhalen of thuisbezorgd wilt krijgen, of zélf aan de slag wilt als thuiskok: bij Thuisgekookt ben je aan het juiste adres

Ben je een nieuwe gebruiker, of gewoon benieuwd naar hoe Thuisgekookt werkt? Op de pagina ‘Hoe het werkt’ loodsen we je door de verschillende processen om je als gebruiker aan te melden heen. Je lees er ook hoe je ons platform heel eenvoudig gebruikt om maaltijden te bestellen.

Ben je nieuwsgierig naar wie we zijn en wat wij willen bereiken in Nederland? Dat lees je allemaal op de pagina ‘Over ons’

Hoe werkt thuisgekooktOver thuisgekookt

Maaltijden aan huis

Wil je een maaltijd aan huis ontvangen, of zelf maaltijden afhalen bij een van je buren? Omdat je tijdelijk of langdurig in een situatie zit waarin je wel wat hulp rondom het verzorgen van maaltijden kunt gebruiken? Wat jouw reden ook is om gebruiker te worden van Thuisgekookt, je bent van harte welkom!

We helpen je graag en zoeken voor jou een geschikte thuiskok die past bij jouw wensen. Daarna brengen we je met die buurtgenoot in contact. Terug naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar!

Graag gaan we voor je op zoek naar een thuiskok en maken we een passende 1-op-1 koppeling waarbij rekening wordt gehouden met jouw persoonlijke voorkeuren. Bel ons op 085-0608768 of vul hier het formulier voor een nieuwe gebruiker in, dan nemen we heel binnenkort contact met je op!

Bel onsAanmelden

Waarom kiezen voor verse warme maaltijden via Thuisgekookt?

Wat maakt Thuisgekookt bijzonder en anders dan anderen? “Verbinding middels eten, met verstrekkende positieve gevolgen”, dat is het idee achter Stichting Thuisgekookt. We maken 1-op-1 koppelingen tussen buurtgenoten en proberen zo de wereld een stukje gelukkiger, gezonder, en minder eenzaam te maken. We zijn een stichting zonder winstoogmerk en alle onze thuiskoks zijn vrijwilligers. De maaltijden worden daarom voor de kostprijs van de ingrediënten aangeboden.

Hoe we dat doen?

 • We koppelen je aan een (vaste) thuiskok, die je ook met andere (kleine) dingen kan helpen en die met plezier tijd maakt voor een gezellig praatje.
 • Je bepaalt zelf of je op vaste dag(en) in de week een warme vers gekookte maaltijd op tafel wilt, of af en toe. Het aantal maaltijden dat je afneemt is aan jou.
 • De maaltijden worden vers bereid en afgeleverd, niet vriesvers of koelvers. Ze worden warm bezorgd!
 • Je kunt maaltijden gewoon thuis laten bezorgen, of zelf afhalen. Jij beslist.
 • Jouw maaltijden, jouw voorkeuren, jouw smaak. Je kiest maaltijden op basis van jouw eigen smaak, (dieet)wensen & portiegrootte.
 • We ondersteunen je graag via de telefoon of per e-mail. Dat is standaard onderdeel van onze diensten en we doen het met heel veel liefde!
 • Voor vragen over maaltijden, bestellen, de website, het instellen van je voorkeuren en nog veel meer kun je altijd bij ons terecht!

Maaltijden thuisbezorgd of zelf afgehaald

Bij Thuisgekookt kun je maaltijden thuis laten bezorgen door een vaste thuiskok, of af en toe maaltijden afhalen bij buurtgenoten. Jij kiest voor wat jij prettig vindt en op dat moment nodig hebt.

Wil je maaltijden laten bezorgen door een vaste thuiskok?

Dat kan! Wij koppelen (kwetsbare) mensen aan vaste thuiskoks die een warme maaltijd voor je verzorgen, waardoor je steeds een vertrouwd gezicht treft. Iemand die zorgt voor de maaltijd en die tijd heeft voor een gezellig praatje.

We helpen gebruikers bij het vinden van zo’n thuiskok. We krijgen van de gemeente subsidie om kwetsbare mensen te helpen aan een maaltijd mét sociaal contact. Dat is wat ons onderscheid van andere diensten die maaltijden aan huis leveren.

Wil je af en toe een maaltijd afhalen?

Dat kan ook via Thuisgekookt. Dit is hoe dat in z’n werk gaat:
 • Hier kun je zelf zoeken naar maaltijden bij jou in de buurt.
 • Iedereen kan gebruik maken van het Thuisgekookt platform. Van jong tot oud, van student tot oudere.
 • Staat er op dit moment geen maaltijd tussen die je graag zou bestellen? Klik dan op de knop ‘bewaar zoekopdracht’ (rechts bovenaan).
 • Je ontvangt dan een e-mail zodra er iets in jouw buurt wordt aangeboden dat binnen jouw zoekopdracht valt.

Maaltijden bestellen bij een buurtgenoot doe je heel eenvoudig via het bestelformulier op onze website nadat je de juiste maaltijd gevonden hebt.

Vind jouw maaltijd

Meer dan een maaltijdservice

Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor het delen van vers gekookte maaltijden én sociaal contact. Thuisgekookt is daarmee veel meer dan een maaltijdservice. We bieden een maatschappelijke dienst die bijdraagt aan de gezondheid van mensen, én hun geluk.

Warm avondeten aan huis Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Groningen, Nijmegen, Nieuwegein, Haarlemmermeer, Delft, en de rest van Nederland

Thuisgekookt werkt met acht gemeenten in Nederland samen. Zij financieren de uren die nodig zijn voor het maken van de juiste matches en het ontplooien van extra activiteiten om Thuisgekookt in deze gemeenten verder te laten groeien.

Dus voor warme verse maaltijden in Amsterdam, gezonde maaltijden in Utrecht, maaltijden aan huis in Den Bosch, Groningen, Nijmegen, Nieuwegein, Haarlemmermeer en in Delft kun je op de Thuisgekookt website terecht. Maar ook in alle andere gemeenten van Nederland kan het Thuisgekookt platform gewoon gebruikt worden!

We geloven in de kracht van delen. Daarom helpen wij door heel Nederland bij het vinden van matches tussen thuiskoks en mensen die op zoek zijn naar een verse maaltijden thuisbezorgd en/of regelmatige hulp.

Help mij zoeken naar een passende thuiskok

Moet ik een abonnement afsluiten?

Je hoeft geen abonnement af te sluiten om via Thuisgekookt warme maaltijden aan huis te ontvangen of zelf af te halen.

Om maaltijden af te kunnen halen bij je buren vragen we je om je als aanvrager te registreren en een account aan te maken. Vul in je account je gegevens in, en geef aan waar je je aanvragersprofiel voor wilt gaan gebruiken.

Wil je losse maaltijden afhalen wanneer een buurtgenoot een maaltijd aanbiedt die jou lekker lijkt? Of heb je hulp nodig bij het vinden van iemand die regelmatig voor jou wil koken? In dat laatste geval nemen wij snel contact met je op!

Registreer als aanvrager

Hoe gaat de maaltijdbezorging in z'n werk?

Je kunt ervoor kiezen om je maaltijden aan huis te laten bezorgen, of om ze zelf warm af te halen en mee te nemen naar huis. Dat kan bijvoorbeeld een keer per maand, een keer per week, of veel vaker. Gemak dient de mens, jij bepaalt! Je geeft je voorkeuren eenvoudig door via de Thuisgekookt website. Dit is in het kort hoe het werkt:

 • Alle maaltijden die via Thuisgekookt besteld worden, worden in principe warm bezorgd.
 • Wil je liever afhalen? Dan zorg je ervoor dat je op het afgesproken tijdstip de maaltijd op komt halen bij de thuiskok.
 • Thuiskoks die gevraagd worden te bezorgen, zorgen ervoor dat ze op het afgesproken tijdstip bij de ontvangers voor de deur staan.
 • Via onze website selecteer je jouw maaltijd naar keuze en het aantal porties dat je wilt bestellen. Vervolgens komt de maaltijd in je winkelmandje
 • Klik op ‘naar de kassa’ en kies dan voor de manier waarop je wilt betalen. Ook dit werkt op basis van jouw voorkeuren. Het betalen van je maaltijd kan contant, via internetbankieren of iDEAL, of met een U-pas.

Hoeveel kosten de maaltijden aan huis voor senioren via Thuisgekookt precies?

De gemiddelde prijs van gedeelde maaltijden via Thuisgekookt ligt tussen de €3 en de €6 euro.

Thuiskoks hebben de ruimte om hun eigen prijs te bepalen, maar ze koken in principe vrijwillig. Ze hebben geen commercieel bedrijf, maar delen op persoonlijke titel hun maaltijden met buurtgenoten.

De thuiskoks bepalen per gerecht de portie prijs. Zij brengen hiervoor de kosten voor de boodschappen in rekening en berekenen daarbij 10% extra voor gas, water, elektriciteit en dat beetje olijfolie dat ze nog hadden staan, bijvoorbeeld. Zo kom je tot een eerlijke prijs.

Hoe werkt het opwarmen van eten?

Bij Thuisgekookt hoef je niet zelf je maaltijden op te warmen in een oven of magnetron, je ontvangt je maaltijd vers en warm! Zo kun je direct aan tafel in je eigen huis. Dat is wel zo fijn. Eet smakelijk!

Is Thuisgekookt hetzelfde als Uitgekookt?

Nee, Thuisgekookt is niet hetzelfde als Uitgekookt. Uitgekookt is een maaltijdservice die maaltijden kant en klaar thuis bezorgd. De maaltijden van Uitgekookt worden dagvers bereid en door een bezorger koelvers aan huis bezorgd. Eenmaal in huis moet je de koelverse maaltijden zelf opwarmen in een magnetron of een oven. Via ons platform delen buurtgenoten maaltijden met elkaar die vers gekookt en warm bezorgd of afgehaald kunnen worden.

Tafeltje Dekje bij Thuisgekookt

Google 'tafeltje dekje maaltijdservice' of 'warme verse maaltijden die thuisbezorgd worden' en je komt veel websites tegen met daarop een heleboel informatie. Het is best veel werk om alle websites met elkaar te vergelijken. We kunnen het ons voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom helpen wij je graag.

Op deze pagina zetten we de volgens Google bekendste websites waarop je maaltijden aan huis kunt bestellen op een rij. Sommige websites leveren warme maaltijden, anderen bezorgen vriesvers of koelverse maaltijden, zoals Uitgekookt en Apetito.

Ook leggen we uit wat Stichting Thuisgekookt doet en wat onze missie is. We zijn namelijk meer dan alleen een maaltijdservice, wij verbinden buurtgenoten met elkaar door middel van het delen van eten!

Krijg je al trek?

Kijk gerust eens rond op onze website! Wil je je graag aanmelden als gebruiker of als thuiskok? Dat kan natuurlijk! Lees hier meer over hoe je onze website gebruikt op ‘Hoe het werkt’. Je kunt altijd beginnen met het afhalen of laten bezorgen van één maaltijd. Krijg je de smaak te pakken? Jij kiest per week het aantal maaltijden dat warm bezorgd wordt!

Help mij zoeken naar een passende thuiskok